Картопляна дієта

Картопляна дієта
1plus1.ua

Картопляна дієта належить до швидких та ефективних.

Поділитися:

Існує думка, що від картоплі повніють.

Однак дієтологи впевнені, що крохмаль, який міститься у картоплі, швидко розщеплюється до простих цукрів. Саме тому, наш організм добре засвоює цей овоч, що сприяє усуненню зайвих кілограмів.

У 100 г картоплі міститься лише 70 ккал. Тож зайва вага може з'явитися через те, що картоплю ми їмо з маслом, жирним м'ясом, різними соусами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

Під час картопляної дієти можна втратити не тільки надлишкові кілограми, але й зміцнити нервову систему, нормалізувати роботу серця, підвищити імунітет та поповнити запаси організму поживними речовинами.

Картопляна дієта для схуднення вважається низькокалорійною – всього 1200 калорій на добу. Це робить її непридатною для тривалого застосування.

На картопляній дієті сидіти легко, тому що картопля ситна, в ній багато рослинного білка.

4-денний варіант дієти на картоплі

Вранці можна випити склянку кефіру. На обід – з'їсти 200 г картоплі. Можна додати до неї петрушку або кріп для поліпшення смаку, а ось від солі, молока і масла варто відмовитися.

На вечерю їмо салат: 200 г мундиру, одне яйце, трохи оцту і цибулі. Такий варіант досить жорсткий. Однак результат не забариться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як полюбити броколі: 5 рецептів для скептиків

7-денний варіант дієти

З'їдати можна 8 запечених картоплин щодня, розділяючи їх на 4 прийоми їжі, з петрушкою, базиліком та кропом. Воду та зелений чай п'ють до 2-х л за добу. За тиждень можна позбутися 3 кг мінімум. Ефект виникає через поділ картоплі на рівні порції через певні проміжки часу.

Переваги картопляної дієти:

1. Картопля славиться сечогінними характеристиками. Вона допомагає організму позбавитися від зайвої рідини, знижує набряклість, тим самим покращуючи наш зовнішній вигляд.

2. Корисна картопля також при наявності захворювань, пов'язаних з печінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

3. Картопля покращує роботу серцево-судинної системи і допомагає шлунково-кишковому тракту.

4. Сприятливо впливає картопля у раціоні на розумову працездатність.

5. Правильне приготування і регулярне вживання страв з картоплі сприяє зниженню кислотності в організмі.

6. Картопля корисна і для очищення організму після лікарських, наркотичних і алкогольних інтоксикацій. Баланс нутрієнтів в певній мірі здатний зв'язувати токсини всередині організму і виводити їх за принципом ентеросорбенту.

Протипоказання

Дієта на основі картоплі має і свої протипоказання. Не можна так харчуватись при цукровому діабеті, зниженій кислотності шлунка, при сечокам'яній хворобі, ожирінні і малорухливому способі життя. Також не намагайтесь сидіти на картопляній дієті у разі схильності до закрепів та метеоризму, у періоди загострення колітів та при ентериті.

Картопляна дієта протипоказана під час вагітності та лактації, в дитячому і пенсійному віці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта для волосся: Які продукти повернуть блиск і відновлять силу

Після закінчення картопляної дієти варто розширювати раціон, переходячи до звичайного харчування поступово, протягом тижня.

Перед тим, як випробувати на собі картопляну дієту, радимо проконсультуватись з дієтологом.

Новини по темі