Нова пандемія: ВООЗ офіційно оголосила віспу мавп пандемією

ВООЗ оголосила віспу мавп пандемією
freepik.com

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію

Поділитися:

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про нову пандемію. Спалах віспи мавп оголошено надзвичайною ситуацією.

"Всесвітня мережа охорони здоров’я (WHN) оголошує спалах віспи мавп надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я, що викликає глобальне занепокоєння, вказуючи на те, що цей спалах не обмежується окремою країною чи регіоном, і його слід вжити негайних дій, де б не було передачі в громаді, щоб гарантувати, що цей спалах потребує найменших зусиль і зазнає найменшого впливу", — зазначили на сайті ВООЗ.

Віспа мавп передається при тісному контакті з інфікованою людиною або твариною або з матеріалом, зараженим вірусом. Більший ступінь тяжкості віспи мавп спостерігається у дітей, зазначають у ВООЗ. Їх до цих пір рятували під час нинішнього спалаху, але, ймовірно, будуть інфіковані все частіше в міру поширення передачі.

ЧИТАЙТ ТАКОЖСпалах віспи мавп: що про це відомо та чому збирається надзвичайна зустріч ВООЗ

Також зазначається про небезпеку передачі вірусу дикій природі, включаючи гризунів, таких як миші, щури, білки та домашні тварини, стануть резервуаром, який пошириться по всьому світу, що призведе до постійного ризику зараження людей та необхідності змінювати повсякденне життя через це постійно ризик уникнути впливу в багатьох контекстах.

Найбільше заражених зараз у Великій Британії, Іспанії та Німеччині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які щеплення обов’язково треба робити дорослим і дітям під час війни: роз’яснення від головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна

Симптоми віспи – підвищена температура, біль у м'язах, запаморочення, озноб, збільшення лімфовузлів. Через один-три дні з'являється висип.

Останнім часом коефіцієнт летальності становить близько 3-6%.

Новини по темі