росію вигнали з Ради ООН з прав людини: "за" проголосували 93 країни

росію вигнали з Ради ООН з прав людини, а Європарламент схвалив резолюцію про заклик до повного ембарго на російські енергоносії
gettyimages.com

Також Європарламент схвалив резолюцію про заклик до повного ембарго на російські енергоносії.

Поділитися:

Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію щодо призупинення членства російської федерацїі в Раді ООН з прав людини. Рішення підтримали 93 країни, 58 утримались, а 24 проголосували "проти". Тепер повноваження російської делегації призупинили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моє нутро болить так, що хочеться рвати його наживу", — донька загиблої жінки у Бучі розповіла, якою була вбита російськими окупантами Ірина

Країни-члени Ради ООН з прав людини вирішили, що країні, яка вторглася в Україну та щодня вчиняє військові злочині не місце у такому органі. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму твіттері:

Щойно право росії на членство у Раді ООН з прав людини призупинили. Воєнним злочинцям немає місця в органах ООН, завданням яких є захист прав людини. Вдячний усім країнам-членам, які підтримали відповідну резолюцію Генасамблеї та обрали правильну сторону в історії.

таблиця ФОТО: постпред України в ООН Сергій Кислиця

Це рішення також привітав глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс:

Вітаю результати голосування Генасамблеї ООН за припинення членства росії в Раді ООН з прав людини. Країні, яка вторглася в іншу країну і скоює грубі порушення прав людини, включно з воєнними злочинами, немає місця у цьому органі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми повинні кожен день нагадувати, що тут вмирають люди, що тут іде війна", – Жан Беленюк розповів, як застала його війна та як змінила (ексклюзив ЖВЛ)

Також Європарламент абсолютною більшістю у 413 голосів підтримав резолюцію про заклик до повного та негайного ембарго на імпорт російських енергоносіїв: нафту, газ, вугілля та ядерне паливо. Про це у своєму твіттері повідомив депутат Європарламенту Гі Вергофстадт. У резолюції йдеться:

Європарламент закликає запровадити негайне повне ембарго на імпорт російських нафти, вугілля, ядерного палива та газу, цілковито відмовитися від «Північного потоку-1» і «Північного потоку-2», а також представити план гарантування безпеки поставок енергоносіїв до ЄС у короткостроковій перспективі.

Європарламент  ФОТО: European Parliament

Новини по темі