Що буде, якщо лягти спати з мокрим волоссям

Що буде, якщо лягти спати з мокрим волоссям | 1+1
Фото: unsplash.com

ТОП-5 причин, чому варто відмовитися від цієї звички.

Поділитися:

Заснути з вологим волоссям – це не лише зіпсувати собі зачіску на наступний день. Якщо чинити так регулярно, то ця звичка завдасть чимало шкоди твоєму здоров'ю. І врешті-решт волосся, яке ти так довго відрощувала і пестила безліччю кондиціонерів і олійок, втратить красивий вигляд, яскравий колір і природну красу й силу.

Ми недооцінюємо згубний вплив простої звички на наш організм. Тож просто зараз ми розберемося, які наслідки чекають на твоє волосся, якщо не висушити його перед сном.

Фото: pexels.com

#1 Лупа

Вологе середовище є ідеальним для розмноження бактерій та грибків. Як наслідок – з'являється лупа, від якої треба лікуватися.

Ба більше, «паразити» можуть оселитися не лише на голові, а й у подушці. А звідти їх прогнати навіть важче.

#2 Заплутаність та випадіння волосся

Твої рухи під час сну можуть неабияк пошкодити волосся, адже мокрим воно неймовірно вразливе. Фахівці не радять навіть розчісуватись, доки воно не висохне.

#3 Тьмяність

Під час сну подушка вбирає не лише вологу, а й корисні олії, що їх виділяє шкіра голови. А вони необхідні, щоб волосся залишалося сильним, яскравим і красивим.

Фото: unsplash.com

#4 Застуда

Вологе волосся створює одразу декілька причин, чому ти можеш захворіти. У тебе може розвинутися нежить від бактерій, що оселяться в подушці, або ж тебе банально «продує» – результат один.

#5 Головний біль і мігрені

Вода змушує нас краще відчувати температуру довкола. Якщо з вологим волоссям залишатися в теплій квартирі – тобі буде тепло, а якщо вийти на прохолодне подвір’я – вмить стане холодно. Такий же принцип працює і вночі. Половина голови, що лежить на подушці, швидко нагріється, натомість інша буде значно холоднішою. Через нерівномірність температур і виникає ризик мігрені.

Корисні поради, які збережуть твоє здоров’я, читай на нашому сайті:

1. Що станеться з організмом, якщо пити під час їжі

2. Солодких снів: 5 продуктів, які врятують тебе від безсоння

3. 7 продуктів, які врятують від головного болю

Новини по темі