У День Конституції України у Львові встановили світовий рекорд: пісню «Ой у лузі червона калина» заспівали одночасно 1086 людей

В День Конституції понад 1000 людей у Львові виконали "Ой у лузі червона калина" і встановили світовий рекорд
loda.gov.ua

Світовий рекорд до Дня Конституції встановили у Львові: понад 1000 людей одночасно виконали пісню "Ой у лузі червона калина".

Поділитися:

28 червня у Львові в День Конституції України встановили світовий рекорд: 1086 людей одночасно заспівали пісню "Ой у лузі червона калина". Реалізували цей задум біля пам'ятника Тарасу Шевченку, онлайн-трасляція події була у 47 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова марка від «Укрпошти»: «Українська мрія» вийшла у День Конституції України

Виконали "Ой у лузі червона калина" військовий оркестр, хористи, львів'яни і гості міста. Також за допомогою відеозв'язку до виконання долучилися наші військові з передової, українці з-за кордону та іноземці з Польщі, Словенії, Канади, Бразилії, Грузії та Південної Кореї. Всі цивільні, які доєдналися до виконання цієї знакової для нашої бротьби пісні, були у вишиванках.

Ой у лузі червона калина ЛьвівФОТО: loda.gov.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ой у лузі червона калина»: текст та історія гімну Українських січових стрільців

Після завершення співу було зафіксовано наймасовіше виконання пісні у "Книзі рекордів Гіннеса": одночасно "Ой у лузі червона калина" заспівали 1086 людей.

Львів рекордФОТО: loda.gov.ua

Дивіться сюжет ТСН про цю непересічну подію:

Новини по темі