У тіарі та хутрі: Єлизавета ІІ захопила розкішним королівським образом

Єлизавета 2 захопила розкішним королівським образом | Королівська родина | 1+1
Фото: Getty Images

А корону поклали неподалік.

Поділитися:

Шанувальники королівської родини звикли бачити британську монархиню Єлизавету ІІ у зручних надяскравих вбраннях. Та Її Величність не забуває й про справжню корону та мантію. У такому величному образі вона відкрила чергову сесію британського парламенту.

На офіційному заході королева виголосила промову стосовно політичних планів Британії на найближчий час. До Палати лордів правителька прибула у розкішній кареті та з почесним супроводом. Компанію Її Величності склав старший син принц Чарльз.

А нам випала чудова нагода ближче роздивитися усі деталі королівського аутфіту.

Єлизавета ІІ була вбрана у вельветову мантію (The Robe of State) малинового кольору, довжина шлейфу якої складає близько чотирьох з половиною метрів. Голову монархині прикрасила діадема Георга IV (1820 рік). До слова, Її Величність мала б з’явитися на урочистій події у короні Британської імперії. Та оскільки цей аксесуар важить понад кілограм (бо прикрашений 2901 дорогоцінним каменем), 93-річній королеві було б заскладно витримати у ньому довготривале засідання. Так, корону помістили на спеціальну підставку праворуч від королівського трону, звідки усі присутні могли її роздивитися.

Для заходу монархиня обрала білу, розшиту блискітками сукню від Angela Kelly, а її шию прикрасило коронаційне намисто (1858 рік), виготовлене з 25-ти діамантів.

Фото: instagram/theroyalfamily

Цікаво, що за весь час свого правління Єлизавета ІІ відмовлялася вдягати корону Британської імперії всього тричі. Пізніше вона прокоментувала таке своє рішення для документального фільму від BBC The Coronation:

[Із цією короною на голові] неможливо подивитися вниз на текст промови, тож доводиться підіймати листок на рівень очей. А якщо таки спробувати схилити голову, то здається, що може зламатися шия.

Монархиня дотепно зауважила, що у носінні корон є деякі недоліки, хоча, безумовно, такий головний убір – надзвичайно важливий.

Зазначмо, що за 67 років на троні Єлизавета ІІ пропускала церемонію початку роботи парламенту усього лише двічі – у 1959 та 1963 роках. У обох випадках відвідати захід їй завадила вагітність.

Нагадаємо, нещодавно Елтон Джон пригадав, як на його очах Її Величність дала ляпаса своєму племіннику.  

Більше цікавих матеріалів про Єлизавету ІІ читай тут:

1. Скільки насправді правнуків у Єлизавети ІІ

2. У мережі з’явилося фото 21-річної королеви Єлизавети верхи на коні

3. Тест: Хто ти з королівської родини?

4. 5 шокуючих фактів про королівську родину

5. 5 несподіваних фактів про королівську родину

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі