Ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв розповів про обов’язкові ранкові ритуали та стосунки з Нелею Шовкопляс (ексклюзив)

Єгор Гордєєв про обов’язкові ранкові ритуали та стосунки з Нелею Шовкопляс — ексклюзив

10 років тому Єгор Гордєєв вперше з’явився в ефірі каналу 1+1 . В ексклюзивному інтерв'ю він пригадав перший робочий день та розповів про стосунки з телепарою Нелею Шовкопляс.

Поділитися:

Ведучий ранкового проєкту "Сніданок з 1+1", яке транслюється щодня з 7:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", Єгор Гордєєв вже 10 років працює у команді телеканалу 1+1. В ексклюзивному інтерв’ю сайту 1+1 він розповів про перші кроки в кар’єрі, взаємини зі співведучою Нелею Шовкопляс та обов’язкові ранкові ритуали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Гордєєв показав архівні світлини за 10 років роботи на 1+1

Ви вже 10 років працюєте на 1+1. Можете пригадати, яким був ваш перший день, які були емоції, та як вас зустріли нові колеги?

Я до цього вже працював на телебаченні та навіть в кадрі. Звичайно, коли прийшов на ТСН, на 1+1, це величезний канал, великий бренд, який я, попри свій молодий вік, прекрасно усвідомлював. Звісно, хвилювався. Пам'ятаю фотку, яку побачив в кінці першого ефіру, коли дивився в камеру фотоапарата: молодий, поголений, переляканий абсолютно. Колеги підтримували дуже, за що щиро вдячний. Я тоді зайшов з Марічкою Падалко в тандем ранкових ТСН, вона мене дуже підтримувала, нові колеги теж. Це велика відповідальність, великий стрес, який ти можеш лише сам пережити, яка б підтримка не була.

Єгор Гордєєв архівні фото

У “Сніданку з 1+1” ви працюєте в парі з Нелею Шовкопляс. Як будувалися ваші стосунки? Чи були непорозуміння?

Звичайно, виникали сварки. Це нормально. Ми притиралися дуже довго, адже ми дві людини з абсолютно різних світів. Я мав за плечима досвід в інформаційних агенціях та на телебаченні. З 16 років працював, плюс кілька років на ТСН. Коли я прийшов на "Сніданок з 1+1", то був досвідченою людиною на свій вік. Водночас Неля, можна сказати, була медійною українською Попелюшкою.  Вона тільки народила двох прекрасних синів, ніде особливо довго не працювала. І от тут зіштовхнулися ці два світи. Звичайно, в таких випадках буває складно, але з часом це все проходить. Як у родині, є глобальний контакт, хімія, але водночас багато нюансів, які ти проживаєш з досвідом та мудрістю. Зараз ми гарні друзі, які підтримують один одного. Думаю, це один з головних секретів успіху нашої пари й взагалі проєкту "Сніданок з 1+1". Крім того, що велика команда працює на те, як зустрічати ранки, люди також стежать за великим серіалом взаємин, де різні люди знаходять спільну мову, попри світогляди, проблеми, обставини.

Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс

Назвіть декілька основних рис, які мають бути у людини, яка хоче повʼязати своє життя з телебаченням, дайте пораду початківцям.

Стресостійкість, самоіронія, почуття гумору, легкість до себе, готовність багато працювати. Телебачення схоже з творчими спеціальностями, такими як актор, режисер, тим, що тут дуже велика частка самовідданості. Якщо ти в кадрі або поза ним, ти дуже багато віддаєш себе, життя, свою енергію. Люди, які про себе переважно, вони не такі цікаві. Люди мають йти за історіями. І оця жага, вона їх часто спалює. І ти повинен бути готовий жертвувати собою життям, еґо. Це дуже тонка і важка історія. Відверто кажучи, я нікому її не побажаю, тому що там дуже багато побічних ефектів насправді. Тільки якщо ви горите цим і без цього не можете. А так це скалічені долі, травмовані сім'ї (сміється). 

Яким вважаєте своє найбільше досягнення у карʼєрному плані на цю мить? 

Я радий, що попри все "Сніданок з 1+1" живе. Це насправді велике досягнення. Я кому не кажу зі своїх західних колег, з ким багато зараз співпрацюю, вони не вірять, що такий потужний ранковий проєкт недеформований може досі існувати. Це величезний плюс команді та її керівнику. Я з теплом згадую досвід унікального проєкту "Твій день". Зараз, коли все закінчилося через велику війну, я критично дивлюся на це. Щось вдалося, а щось — ні. І з роботою, і з ведучими, і з версткою формату. Багато чого можна було переробити. Це унікальний досвід. Пригадую "Твій вечір", який починався і який зараз, до речі, дуже на часі. Цього проєкту не було в Україні в тому сенсі, що це адаптація французького формату на українських реаліях, де “люди з різних планет” знаходять спільну мову. Це все велика робота, великі нерви, велика любов. Напевно, це і є досягненнями.

Єгор Гордєєв фото

Яка остання книга або фільм вразили вас найбільше?

Я читаю більше дослідницьку літературу. Є купа дивовижних соціологів. Наприклад, Американська школа соціологів, які продовжують дослідження своїх італійських колег. Вони розглядають, що таке емпатія та як вона працює. Дуже цікаве дослідження про те, як ми живемо у цьому світі, нервуємо, маємо дотримуватися балансу у житті та фокусуватися. Мені дуже подобається історія, яку зробила Наталія Гуменюк. Вони зараз роблять дуже яскраві проєкти з Пітером Померанцевим. Це така лабораторія соціальних досліджень на тему, як люди поводять себе у війну.

Що допомагає вам підтримувати психологічний стан в умовах війни?

Це звичка. Коли ти в ефірі з 2014 року, ти стільки всього переживаєш, стільки балансуєш через помилки свої, емоції. Організм з часом звикає. Крім того, в мене доволі міцна психіка. Я швидко перетравлюю. Мені легше роз'єднати якісь емоційні тригери та професійні вимоги. Я дивлюся також, як західні колеги приїздять в зону бойових дій, і так само спокійно працюють. Це професійні навички, зосередженість та досвід.

Єгор Гордєєв про ранкові ритуали

Розкажіть про свої ранкові ритуали. Без чого не починається ваш ранок?

Я не виходжу з дому, не зробивши собі філіжанку кави. Все інше може почекати. Навіть сніданок. Тим паче, що в ефірі ми готуємо. Я знаю обов'язково, що мій сніданок буде після 08:30. Прийняв душ, випив каву, і більше нічого не треба. Але оцей момент — випити каву — обов’язковий. Дозволяє зафіксуватися на 2-5 хвилин, просто зупинитися, навіть якщо запізнюєшся. Якщо я цього не зроблю, то потім весь день важко прийти до тями.

Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі