Витримка і грація: Зірки 1+1 показали, як займаються йогою (фото)

Зірки 1+1, які захоплюються йогою (ФОТО)
viva.ua

Юрій Горбунов, Лідія Таран, Марта Адамчук та інші поціновувачі асан.

Поділитися:

Сьогодні, 21 червня, світ відзначає Міжнародний день йоги. З кожним роком східна практика єднання душі й тіла знаходить дедалі більше шанувальників, у тому числі — серед українських зірок. Обличчя телеканалу 1+1 знялись у фотосесії та розповіли в інтерв’ю журналу Viva!, як і чому вони почали займатися йогою.

Лідія Таран, ведуча ТСН та куратор проекту Здійсни мрію зізналась, що опановує асани протягом шести років.

«За цей час змінювала кілька спортивних клубів та кількох викладачів.

Йога для мене — особлива філософія. Зараз практикую її не так часто, як би мені хотілося, але намагаюся хоча б двічі на тиждень займатися.

Також Лідія Таран додала, що не має улюблених асан. Вона робить наголос саме на зв’язки між ними:

«Це більше ніж просто асани. Зазвичай, те, що найважче, що не виходить — вказує саме на те, над чим потрібно працювати старанніше. Але я роблю зусилля над собою, і бачу результат — моє тіло і світогляд починають змінюватися. Це мені дає ресурс легше справлятися із хвилюваннями, щоденними емоційними навантаженнями, допомагає відновлюватися і поповнювати енергію».

Ведучий Голосу країни і Голосу. Діти Юрій Горбунов ділиться, що після того, як він почав займатися йогою, його життя змінилося на краще:

Це стосується і фізичного, і духовного стану. Вважаю, що в сучасному світі без йоги вже не можна обійтися.

«Мені дивно, коли люди не займаються йогою. І вважаю, що потрібно обов'язково знайти вчителя. Самому, звичайно, можна, але це як самому вчити мову або їздити на автомобілі. Звичайно, має бути людина, яка весь час поправляє. Я і вдома через це не займаюся йогою, а їжджу весь час на заняття до фахівця».

А ось Марта Адамчук — новачок у популярній східній практиці. Відвідувати заняття співачка почала лише цього року:

«Я почала вчитися медитаціям, і після перших спроб відчула, що моє тіло прагне власних медитацій також. Отже, я зрозуміла, що йога — це найкращий спосіб поєднати духовне і фізичне. Перші заняття допомогли мені краще відчути своє тіло зсередини і зовні. Я тільки вчуся пізнавати себе. Але радію, що перші кроки сильніше пробуджують бажання це зробити і правильно розставити пріоритети».

Артистка Жіночого кварталу зазначила, що своєю першою і значущою асаною вважає стан розслаблення. Йога навчила її відновлювати душевний спокій.

Колега Марти, Віра Кекелія розповіла: знадобився час, щоб зрозуміти йогу.

«Раніше мені хотілося кудись поспішати, навантажувати себе, я виконувала вправи ретельно, часто не замислюючись, чи корисно це. Потім виникло бажання перейти до більш спокійних навантажень, і я обрала пілатес. Лише через нього прийшла до деяких елементів із йоги.

Тільки в спокійному стані ти можеш по-справжньому почути кожну свою думку, а ці вправи дозволяють відчути кожен м'яз.

«Але я не йог. Беру з цього виду практик лише деякі пози, а до асан я поки на шляху. Втім, йога навіть просто емоційно допомагає мені збалансувати себе. Від активних навантажень я теж не відмовляюся, намагаюся комбінувати їх».

Дивись відео і дізнавайся, хто з голлівудських знаменитостей також не уявляє свого життя без йоги:

Більше про спортивні захоплення зірок читай далі:

1. Вагітна дружина Бабкіна здивувала екстремальними вправами з йоги (фото)

2. Барбір стала першою українською ведучою, яка отримала чорний пояс айкі-дзюцу

3. Як голлівудські зірки займаються спортом

4. «Качаю горішок»: Злата Огнєвіч поділилась мотивуючим відео з тренування

5. Маша Єфросиніна показала, як накачати сідниці та прес на дивані (відео)

Новини по темі