Доставка товарів з Amazon в Україну: як зробити замовлення та скільки чекати на посилку

Як замовити товари з Amazon в Україну: все що потрібно знати
Amazon.com/Facebook

Як замовляти товари на Amazon: важливі нюанси та поради для покупців

Поділитися:

Онлайн-шопінг вже давно для всіх не є новинкою. Адже зручність замовлення та великий вибір товарів на сайтах все ж краще, ніж прогулянка до магазину, в якому потрібної вам речі може взагалі не бути в наявності. Тому не дивно, що міжнародні сервіси для покупок стали найкращими ресурсами з пошуку будь-яких речей. Один з таких сервісів — це Amazon.

Доставка товарів з Amazon в Україну стала дедалі актуальнішою темою для українських споживачів, яким подобаються товари з міжнародних магазинів. Тож, якщо ви хочете замовити продукцію з Amazon, то важливо знати, як це зробити правильно та уникнути можливих непорозумінь та проблем.

У цій статті ми розглянемо основні питання, які можуть виникнути у покупців, які вирішили замовити щось на одному з найбільших торгових сайтів світу — Amazon.

Доставка Амазон
Amazon.com/Facebook

Як замовити товари з Amazon в Україну

Щоб замовити товари з Amazon в Україну, спершу необхідно створити обліковий запис на сайті, заповнивши всі необхідні дані. Проте варто пам'ятати, що української мови на сайті немає, але з-поміж інших мов можна обрати кілька європейських: англійська, іспанська, німецька. Якщо жодна з них вам не знайома, то у своєму браузері ви можете увімкнути опцію перекладу. 

Аби здійснити покупку потрібно прив’язати до акаунта банківську картку, Amazon добре сприймає будь-які українські картки. Однією з основних переваг Amazon є можливість прямої доставки. Проте не всі товари доступні для доставлення в Україну. Тож важливо звертати увагу на позначення «Ships to Ukraine» (Доставка до України) в описі товару.

Якщо товар недоступний для прямої доставки, можна скористатися послугами посередників. Ці сервіси беруть на себе доставку товарів з Amazon в Україну та їхнє розмитнення, але при цьому беруть додаткову оплату за свої послуги. Серед найбільш відомих посередників — Нова пошта, Meest, USAinUA, Easyxpress. 

Які товари можна замовляти

Вибір товарів тут необмежений, а ціни нижчі, ніж у багатьох інших компаній. Обрати можна все, починаючи від засобів особистої гігієни та закінчуючи останніми моделями різноманітної електроніки.

Але при виборі товару важливо звернути увагу на можливість міжнародної доставки. Деякі продавці не можуть або не бажають відправляти свої товари за межі США, тому перед покупкою необхідно перевірити цю інформацію. 

Доставка Амазон
amazon/Instagram

Скільки буде коштувати мито 

Замовляючи товари з Amazon, не забудьте також врахувати митні збори та податки, які можуть суттєво вплинути на загальну вартість покупки. Товари, вартість яких не перевищує 150 євро, звільняються від митних зборів. Проте на такі покупки може накладатися ПДВ у розмірі 20%.

Якщо вартість товару перевищує 150 євро, покупець зобов'язаний сплатити митний збір. Сума митного збору залежить від категорії товару. Наприклад, для деяких електронних пристроїв це може становити 10-20% від вартості.

До того ж враховуйте і суму, яку потрібно буде заплатити посереднику за доставлення та розмитнення товару, зазвичай вона складає 1-5% від замовлення. 

Як довго чекати замовлення

Зазвичай доставлення замовлення з Amazon в Україну займає від 2 до 4 тижнів, але в деяких випадках терміни можуть бути й довшими. Адже терміни можуть варіюватися залежно від кількох факторів.

  • Деякі продавці можуть мати різні терміни доставки, якщо товар відправляється безпосередньо з США, терміни можуть бути довшими, ніж в товару, який знаходиться на складі в Європі.
  • Час, необхідний для проходження митних процедур, також може вплинути на загальний термін доставки, адже якщо товар затримався на митниці на кілька днів або навіть тижнів.

Проблеми під час доставки

Доставка товарів з Amazon може супроводжуватися і деякими проблемами про які також варто знати попередньо. Ось кілька найпоширеніших ситуацій, з якими можуть стикатися покупці.

Тривалі терміни доставки

Міжнародні замовлення можуть затримуватися на митниці або в логістичних компаніях. Це може бути пов'язано зі святами, сезонними піками замовлень або недостатньою кількістю кур'єрів.

Втрати або пошкодження

Товари можуть бути втрачені або пошкоджені під час транспортування. Тож попередньо ознайомтеся з умовами повернення товару у випадку, якщо він не відповідає вашим очікуванням або має дефекти. Кожен продавець має свої правила — це важливо врахувати при покупці.

Обмеження на товари

Деякі категорії товарів можуть бути заборонені для міжнародної доставки через їх специфічні характеристики або законодавчі обмеження. Перед покупкою переконайтеся, що обраний вами товар немає таких обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дізнатися, чи є товар в програмі Національний кешбек: в Дії додали нову функцію

Новини по темі