Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Зірковий рецепт: Гранола від Олексія Душки

Ведучий проекту Їмо за сто розкрив секрет смачної граноли.

Цієї осені ведучий Олексій Душка презентує новий кулінарний проект на 1+1 – Їмо за сто. Він розповість, як приготувати власноруч смачну страву та витратити менше 100 грн, аби нагодувати нею всю родину.

Тож тепер Олексій активно готує та ділиться чудовими рецептами. Раніше ми публікували рецепт яблучного пирога, який ведучому розповіла його бабуся. Тепер вашій увазі – корисна та поживна гранола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Сирне суфле з бананом від Володимира Остапчука

Інгредієнти:

Плющені вівсяні пластівці – 300 г

Горіхи (Олексій любить волоські, але ви можете обрати за смаком – фундук, мигдаль) – 200 г

Сухофрукти – 200 г

Мед (або глюкозний сироп, якщо у вас алергія на мед) – 150 г

Сік або фреш (Душка радить апельсиновий, але ви можете обрати свій улюблений) – 100 мл

Оливкова олія – 30 мл

Спеції – кориця, ваніль (або ванілін чи ванільний цукор)

Приготування:

1. Змішайте всі сухі інгредієнти (окрім сухофруктів) із медом, соком, олією та спеціями.

2. Викладіть все це на деко і розрівняйте суміш, щоб шар був однакової товщини.

Якщо ви хочете, щоб суміш не змінила колір, а лише підсохла і стала хрумкою – сушіть їх у духовій шафі за температурі 90-100 градусів упродовж 3-4 годин.

Якщо ви любите аромат і колір добре просмажених горіхів та хочете пришвидшити процес, розігрійте духову шафу до 150-160 градусів і готуйте суміш 40-50 хв.

В обох випадках не забувайте періодично помішувати суміш, аби вона рівномірно підсохла.

3. Після приготування дайте суміші годинку відстоятися та підсохнути – вона стане ще більш хрумкою.

4. Потім вмішайте в хрумку смаколик подрібнені сухофрукти. І гранола готова!

5. Зберігайте заготовку в скляному посуді, який щільно закривається, щоб зберегти всі аромати та хрумку консистенцію.

6. Подавайте з йогуртом, морозивом, молоком, як любите.

«Можна увімкнули фантазію і презентувати страву у вигляді горщика квітів. Для цього потрібно викласти гранолу у стаканчик у формі глиняного глечика, покрили йогуртом та посипати коричневим цукром. І посадили в горщик гілочку м’яти. Чудова ідея для сніданку – і родину нагодую, і квітку дружині подарую!» - порадив Олексій Душка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Шоколадна салямі від Тетяни Вербицької

Більше новин