З Міжнародним днем рідної мови: вітають ведучі та зірки 1+1

Зірки та ведучі 1+1 вітають з Міжнародним днем мови

Зірки привітали усіх з Міжнародним днем рідної мови.

Поделиться:

Сьогодні, 21 лютого, святкується Міжнародний день рідної мови. Зірки та ведучі каналу 1+1 привітали зі святом українців.

Нагадаємо, що 1+1 запускає масштабний проєкт з популяризації українськомовних контент-мейкерів «Плюсуй українську», аби підтримувати мову нації у блогерській сфері. Проєкт стартує цієї весни та складатиметься з серії телевізійних рубрик, онлайн-активностей та заходів, які будуть покликані підтримати українськомовні контентмейкери з різних сфер та ніш. У проєкт будуть залучені телеведучі 1+1 media, які мають авторитет і любов аудиторії, а також впродовж років промотують українську мову на різних майданчиках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тест на рівень грамотності від Олександра Авраменка та ознаки функціональної неграмотності (відео)

Ведучий шоу "Твій день" Костянтин Грубич 

Костянтин зізнався, що його вводить в ступор заклик полюбити рідну мову:

Ну як це так? Ви любите свою маму, ви любите чисте повітря, сонце, вітер, все, що нас оточує, саме життя? От я люблю! І рідне слово для мене — це спосіб мого існування. В наші дні, коли така смертельна загроза висить над Україною, слово — воно дійсно зброя. Воно допомагає зберегти нашу ідентичність. І якщо, не дай Боже, на цю землю ступить загарбник, то мова й наше рідне слово — це дуже небезпечна та дієва зброя. Подумайте про це. Будьте здорові!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тренер шоу "Голос країни-12" Святослав Вакарчук

Святослав вирішив привітати українців чудовими рядками вірша Ліни Костенко. 

Сьогодні День рідної мови. Моя рідна мова — українська. З Днем рідної мови, друзі! Приєднуйтесь і ви. Запишіть відео з улюбленими рядками рідною мовою.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Олександр Авраменко у прямому включенні з шоу "Твій день" розповів, що у світі існує понад 7 тисяч мов, і українська входить до топу 50 найпоширеніших з них! Він закликав усіх розмовляти нашою рідною українською мовою та знати, які є українські відповідники до відомих сленгових слів. Дивіться сюжет:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 30-річчя Незалежності України говоримо про українську мову з найавторитетнішим філологом країни Олександром Авраменком

Ведуча ТСН Соломія Вітвіцька

Соломія зазначила, що коли чує краєчком вуха рідну мову за кордоном, вмить змінюється настрій:

Українська мова — наша гордість! Неповторна, милозвучна! Вона здатна показати весь колорит, відкрити таємниці культури та навіть закохати у країну!
З Днем рідної мови! 💙💛

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ведучий ТСН Святослав Гринчук

Святослав розповів, що є з десяток текстів, які він ніколи не забуде: розкаже на автопілоті, навіть якщо розбудити посеред ночі. Один з них — вірш на першій сторінці його букварика:

"Україна — рідний край! 🇺🇦
Поле, річка, синій гай.
Любо стежкою іти.
Тут живемо я і ти."

На обкладинці букварика також зображений хлопчик-моряк, який з часом нагадав ведучому себе%

З часом виявляється, що цей хлопчик за штурвалом — це ж ти! І ти вирушив досліджувати широченний і незвіданий океан української мови. Не знаю, як для вас, а для мене подорож досі триває.
Люблю українську за те, що і в 7 років і в 37 знайдеш у ній щось нове. Цікаву історію походження слова, несподіваний наголос, "смачну" ідіому. І сотні томів тексту, що роблять тебе, тим, ким ти є.
Сьогодні за ініціативою ЮНЕСКО світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Усім, хто теж уже роками мандрує океаном української — бажаю цікавого і легкого плавання!😌

Новости по теме