6 правил, які допоможуть вам відновити сили та красу

Експерт розповіла, як швидко відновити сили та красу після виснажливих робочих буднів.

Поделиться:

Коли ви щодня заклопотані, усе розписано по секундах, важко із щільного  напруженого графіка виділити час для догляду за собою та для відновлення енергії. Щоб буденні справи не перетворили очікувані вихідні в рутину, наш експерт Ірина Медведєва навчить, як швидко відновити бадьорість та красу.

Експерт рекомендує дотримуватись таких простих правил:

ДІДЖИТАЛ ДЕТОКС

Спробуйте не перевіряти усі вихідні електронну пошту, не заходити на сторінки у соціальних мережах. Вимкніть мобільний телефон, натомість увімкніть улюблену музику та намагайтеся розслабитися.

РОЗВАНТАЖУВАЛЬНИЙ ДЕНЬ

Нашому організму теж потрібен відпочинок від «важкої» їжі. Відмовтеся на день від шашликів, сосисок, смаженої картоплі, солодощів, пива тощо. Вживайте увесь день соки-фреш, смузі, овочеві салати, трішки вареного курячого філе.

ВІДНОВЛЮВАЛЬНІ МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ

Ламаємо півбуханки бородинського хліба і заливаємо його окропом. Залишаємо на 30 хв., поки не утвориться желеподібна маса. Отриману суміш наносимо на волосся (від коренів до кінчиків волосся), масажуючи шкіру голови. Надягаємо целофанову шапочку і закутуємо рушником (робимо теплий компрес).

Важливо: беремо бородинський хліб, оскільки саме цей сорт хліба містить вітаміни групи В та амінокислоти, які максимально допомагають відновити здоров’я і красу нашого волосся.

Маску можна змивати без використання шампуню і бальзамів.

Беремо 3–4 л. води, вижимаємо туди півлимона. Отриманою рідиною змиваємо волосся.

ПРОЦЕДУРИ ДЛЯ ТІЛА

Щоб зняти спазми м’язів та емоційне напруження, корисно приймати ванни із сіллю. Додаємо у ванну морську сіль або ж пачку звичайної повареної солі. Також корисно додати 10–15 крапель ефірної олії, наприклад, лавандової.

Після ванни рекомендовано прийняти прохолодний душ, щоб змити сіль. Потім наносимо на шкіру зволожувальний лосьйон.

ДОГЛЯД ЗА НОГАМИ

Не забувайте використовувати пемзу, щоб видаляти ороговілу шкіру на ліктях та п’ятках. Потім на п’ятки наносимо жирний живильний крем.

ЖИВИЛЬНІ МАСКИ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ

Після того, як ви прийняли ванну, корисно зробити живильну маску для обличчя із дріжджів.

Беремо 1 ч. л. дріжджів. Залежно від типу шкіри, у маску можна додати: 1 л. нежирної сметани, перекису водню – якщо підвищена сальність шкіри; 1 ч. л. оливкової олії або 1 жовток – якщо шкіра суха.

Маску тримаємо 10–15 хв., потім її змиваємо, протираємо шкіру тоніком і наносимо зволожувальний крем.

Така маска містить вітаміни групи В та амінокислоти, а також допоможе  закрити пори шкіри після прийняття ванни/душу.

Приділіть собі всього декілька годин на вихідних і будете мати свіжий вигляд, наче після відвідування професійного SPA-салону.

Також важливо правильно доглядати за шкірою обличчя вранці та ввечері.