Як приготувати яблучний пиріг з гранолою: Рецепти Валентини Хамайко
Валентина Хамайко поділилась рецептом хрумкого яблучного пирога.
Легкий салат зі шпинатом та сиром тофу: Рецепти Руслана СенічкінаВалентина Хамайко, ведуча програми «Сніданок. Вихідний» розповіла, як приготувати вівсяно-житній яблучний пиріг з гранолою. Цей рецепт поєднує у собі смаки вівсяного печива, печених яблук і хрумкої граноли.
ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ - ІНГРЕДІЄНТИ
ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ
Вівсяне борошно 80г
Житнє борошно 60г
Сметана 120г
Розпушувач 1/2 ст.л.
Цукор 2ст.л.
Сіль дрібка
Кориця за смаком
Роздільне харчування: Як правильно дотримуватися та поєднувати продуктиНАЧИНКА – ІНГРЕДІЄНТИ
Кислі яблука (Симиренка) 6шт.
Сметана 150г
Манка 1 дес.л.
Сіль 5г
Ваніль за смаком
Сирний кекс з апельсиновим ароматом від Едуарда НасироваГРАНОЛА – ІНГРЕДІЄНТИ
Вівсяні пластівці 1 скл.
Волоські горіхи 1/2 скл.
Масло 20г
Мед 2ст.л.
Цукор 1ст.л.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ
1. Змішайте вівсяне та житнє борошно, розпушувач, корицю та цукор.
2. Додайте жирну сметану до сухої суміші та збийте масу.
Напередодні викладіть сметану на марлю, щоб стекла зайва сироватка. – радить Валентина Хамайко.
3. Застеліть круглу форму для випікання пергаментом і викладіть у неї тісто. Сформуйте бортики товщиною не більше як 0,5см. Вирівняйте бортик тильною стороною ложки.
Щоб пальці не прилипали до тіста, посипте їх борошном. – зауважила господиня.
4. Основа для пирога випікається окремо, тому тісто застеліть пергаментом і засипте горохом чи квасолею. Випікайте у духовці, розігрітій до 170 градусів протягом 30 хвилин.
5. Дістаньте основу та зніміть пергамент з бобовими. Поставте тісто випікатися ще на 5хв.
6. Засипте дно пирога меленими горіхами.
7. Змішайте сметану, цукор, манку та ванільний цукор.
8. Очистьте яблука від шкірки і наріжте їх дуже тонкими півкільцями. Викладіть яблука декількома шарами на основу пирога.
9. Перший шар яблук змастіть кремом зі сметани. Викладіть другий шар яблук і знову змастіть кремом.
10. Поставте пиріг випікатися у духовку, розігріту до 160 градусів, на 50 хвилин.
Рецепт пікантних мексиканських такос від Валентини ХамайкоЯК ПРИГОТУВАТИ ГРАНОЛУ
1. В каструлю покладіть мед, цукор та вершкове масло.
2. Варіть суміш на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Стежте, аби вона не стала коричневою.
3. Дрібно наріжте горіхи.
4. У гарячу суміш всипте подрібнені горіхи та пластівці. Перемішайте.
5. На пергамент рівномірно викладіть гранолу та поставте підсушити її у духовку, розігріту до 160 градусів на 10 хвилин.
6. Доки гранола гаряча викладіть її на пиріг і дістаньте його з форми.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про піраміду харчування та як схуднути без шкоди для здоров’я.