Де знайти вітамін D у хмарну пору

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дізнайтеся, як уникнути серйозних хвороб за допомогою вітаміну D

Поделиться:

5 продуктів, які допоможуть швидше одужатиКористь сонячного вітаміну D відома у всьому світі. Вчені стверджують, що щоденна норма вітаміну D може попередити інфекційні захворювання, приступи астми та навіть рак. Чим нам загрожує дефіцит вітаміну D? Біохімік Гліб Репіч відкриє усі секрети. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: Поради дієтолога

Дослідження показують, що українцям не вистачає цього вітаміну. Причина полягає у тому, що в холодну пору сонячних променів недостатньо, аби виробилася необхідна кількість вітаміну D, - стверджує експерт. 

Сонячне проміння - головне джерело вітаміну D. Прогулянки на свіжому повітрі під теплим сонечком гарантує надходження нової порції корисного вітаміну у ваш організм. 

Вітамін D здатний затримуватися в організмі людини, тому важливо отримати його достатню кількість протягом сонячних літніх днів.

Морська риба. Лосось, тріска, риб’яча печінка містять багато вітаміну D.

Лісові гриби. Підживити ваш організм сонячним вітаміном можуть гриби. Це чудова альтернатива восени5 апетитних рецептів, після яких ви полюбите гарбуз

Молочні продукти також збагачені вітаміном D. У холодну пору особливо корисно вживати молоко у поєднанні із сухими сніданками. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати якісні снеки і не гладшати

Вітамінні домішки. Риб’ячий жир, омега та кальцій - такі вітамінні домішки спровокують появу у вашому організмі достатньої кількості вітаміну D.

Варто зауважити, що нестача вітаміну D провокує:

Біль та ламкість кісток. Вітамін D необхідний для засвоєння кальцію в організмі. Сонячний вітамін неймовірно важливий для наших кісток.

Порушення роботи м’язів. Біль та слабкість м’язів, проблеми серцево-судинної системи - все це результати нестачі сонячного вітаміну.  

Розвиток депресії. Вітамін D необхідний для нормального функціонування головного мозку. Сонячний вітамін допомагає мозку при передачі нервових імпульсів. Його нестача призводить до розвитку нервових захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому потрібно вживати вітамін А та у яких продуктах його найбільше

Новости по теме