Додаткова вакцинація від коронавірусу, штам Омікрон, щеплення дітей та прогнози поширення COVID-19 взимку: розмова у «Сніданку з 1+1» з експертом

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як буде поширюватися коронавірус в Україні взимку, що треба знати про вакцинацію від COVID-19 та штам Омікрон? Розповідає експерт.

Поділитися:

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін у шоу «Сніданок з 1+1» розповів, кому рекомендується робити додаткове щеплення від коронавірусу в Україні, чи буде вакцинація дітей обов’язковою, чим небезпечний штам Омікрон та які прогнози поширення COVID-19 взимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому епідситуація поліпшується, а карантинні обмеження посилюються? Пояснив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін (про карантин у жовтій зоні та скорочення терміну дії жовтих сертифікатів вакцинації)

Про додаткову вакцинацію від коронавірусу Ігор Кузін розповідає:

«У деяких категорій осіб, враховуючи їх супутні стани, імунітет може не повністю бути сформований після базового курсу щеплень. Щоб імунітет сформувався повністю, їм рекомендується ввести додаткову дозу вакцини».

Більше про додаткову та бустерну вакцинацію від коронавірусу в Україні дивіться за посиланням. Також дивіться, що таке рутинна вакцинація та чи можна її поєднувати з щепленням від коронавірусу:

Чи буде в Україні обов’язковою третя доза вакцини від COVID-19 для всіх, враховуючи те, що термін дії ковідних сертифікатів обмежується 1-м роком? Про це Ігор Кузін говорить:

«Фінальне рішення і алгоритм щодо цього питання будуть ухвалені в січні».

Що ж стосується вакцинації дітей в Україні, головний державний санітарний лікар наголосив, що щеплення дітей завжди буде рекомендованим, а не обов’язковим в нашій державі. І саме батьки приймають рішення, чи давати дозвіл на щеплення своєї дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація дітей: чому з 12-ти років слід щепитися від COVID-19 (пояснює експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова)

Згадав Ігор Кузін і про новий штам коронавірусу Омікрон, який стрімко поширюється світом. Про це Кузін каже:

«Штам Омікрон викликає занепокоєння в європейському регіоні. За останніми дослідженнями існують серйозні ризики, що ефективність вакцини, яка зараз використовується в світі, може бути знижена в середньому на 30% по відношенню до Омікрону».

Більше про штам коронавірусу Омікрон дивіться у відео:

Що ж стосується прогнозів поширення коронавірусу в Україні взимку, головний державний санітарний лікар інформує, що до кінця січня скоріше за все буде спостерігатися поступовий спад показників захворюваності (від 1 до 4 тисяч нових випадків на добу). Далі Ігор Кузін зауважує:

«Подальші прогнози на лютий будуть доволі сильно залежати від появи штаму Омікрон в Україні, а також від темпів вакцинації».

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. 

ФОТО: Pexels/Anna Shvets

Новини по темі