«Очищувальна дієта» влітку: в чому небезпека та коли варто звернутися до лікаря (коментар експерта)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чому не варто їсти одні фрукти влітку: пояснила біологиня Дарка Озерна
freepik.com

Чому не варто дотримуватися "очищувальної дієти" влітку та в чому її небезпека для здоров'я?

Поділитися:

Про небезпеку "очищувальної дієти" з фруктів для організму у "Сніданку з 1+1" розповіла біологиня, адвокатка здоров'я Дарка Озерна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна запастися вітамінами з фруктів наперед та до чого може призвести їх переїдання: пояснила біологиня Дарка Озерна

Влітку люди часто їдять більше норми фруктів, а ось про вживання м'яса, риби, злаків забувають. Деякі навіть свідомо йдуть на це, обираючи так звану "очищувальну дієту" з фруктів. Проте для організма користі від такої дієти немає. Експертка каже:

"Людина на такому раціоні справді може тимчасово худнути, але її організму для нормального функціонування буде бракувати білка, жирів, вуглеводів, клітковини. Нам потрібна сбалансованість у харчуванні: складні вуглеводи, білки, жири, до того ж і тваринні, і рослинні".

Тож наслідки такої дієти будуть доволі швидкими: від розладів травлення до загострення хронічних хвороб. Крім того, такий вид однобічного харчування не буде забезпечувати організм необхідною енергією, яку найкраще дають складні вуглеводи. І з часом людина буде відчувати слабкість, апатію, зниження працездатності. Лише збалансоване харчування корисне для функціонування людського організму.

Коли варто звернутися до лікаря?

Внаслідок такої дієти можуть виникнути певні розлади травлення. Дарка Озерна підкреслює:

"Якщо людина регулярно відчуває дискомфорт в животі, болі, є здуття, проблеми зі стулом, слід звернутися до гастроентеролога, пройти необхідні обстеження і визначити свій оптимальний раціон харчування".

Крім того, до сімйеного лікаря чи більш вузького спеціаліста треба звернутися у разі виникнення симптомів загострення хронічних хвороб. Детальніше про те, чим може бути небезпечною для здоров'я "очищувальна дієта", дивіться у відео:

Новини по темі