7 фактів про Бразилію, які тебе шокують

Світ навиворіт. Україна
ТОП-7 фактів про Бразилію, які тебе шокують | Подорожі | 1+1
Фото: gettyimages.com

Вона багатогранна, але напрочуд непередбачувана.

Поділитися:

Країна гучних карнавалів та футболу, недоторканих джунглів і сонячних пляжів. Бразилія асоціюється зі святом, відпочинком та свободою. Проте, щоб «зазирнути» у її душу і відчути увесь колорит, декількох днів буде замало.

Отож ми підготували 7 найцікавіших фактів про самобутню Бразилію, які тебе точно вразять. І, можливо, підготують до зустрічі віч-на-віч.

1. Мало не кожне велике місто в країні оточене фавелами. У нетрях свої закони, саме тут можна знайти всіх кримінальних авторитетів та наркобаронів. Навіть поліція, яку називають найжорстокішою серед цивілізованих держав, обходить ці райони стороною.

Фото: unsplash.com

2. У Бразилії неактуальне запитання «коли заміж?». Тут проти ранніх шлюбів, тому побратися пара наважується зазвичай після 25 років.

3. Жебрацтво як професія. На вулицях повно прохачів, і ними можуть бути цілком здорові люди. Просто у Бразилії це не вважають ганебним, тому багато хто не працює, а стоїть із простягнутою рукою.

4. Бразильці не соромляться робити дівчатам відверті компліменти. І сказати красуні, які у неї привабливі сідниці – звична річ.

Фото: GettyImages

5. В країні існує дуже цікаве правило для ув’язнених: за кожну прочитану книжку та написаний про неї звіт, термін перебування за ґратами скорочується на 4 дні.

6. Оскільки рівень злочинності тут дуже високий, ввечері на вулицях дуже складно знайти місцевих жителів. Ба більше, водіям вночі дозволений проїзд на червоне світло, щоб максимально знизити можливість автомобільного пограбування.

7. Це одна з тих країн, де пластичні операції прирівнюються до консультації у лікаря. Зазвичай, бразилійки збільшують груди або вставляють імпланти у сідниці, щоб зробити їх ще округлішими та апетитнішими. Це й не дивно, адже такі чарівні «перевтілення» можна зробити в кредит чи розстрочку.

Фото: pexels.com

Ще більше цікавого про Бразилію зможеш дізнатися у програмі «Світ навиворіт» з Дмитром Комаровим.

Нещодавно ведучий вирушив у екстремальну тижневу подорож до диких джунглів, щоб знайти одне з найбільш ізольованих у світі древніх племен – яномамі. Яка небезпека чекала на Дмитра та чому йому довелося носити з собою рушницю – дізнавайся у новому випуску:

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  1. Дмитро Комаров відшукав наймолодшу зірку бразильського футболу
  2. 6 найцікавіших закордонних подорожей Дмитра Комарова
  3. «Я побачив, як виглядає кінець світу», — Комаров про катастрофу в Бразилії
  4. Дмитро Комаров ледь не став здобиччю піратів
  5. Японія навиворіт: 5 дивовижних фактів про країну сонця, що сходить

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі