Григорій Чапкіс пішов з життя: марафон спогадів – Олена Шоптенко та Макс Леонов

Танці з зірками
Григорій Чапкіс помер:  Олена Шоптенко та Макс Леонов згадують хореографа

Сьогодні в ефірі денного шоу «Твій день» влаштували марафон спогадів досягнень майстра танцю Григорія Чапкіса, який помер вчора, 13 червня.

Поділитися:

Сьогодні вночі, 13 червня, помер Григорій Чапкіс — легендарний український хореограф та народний артист України Цього ж дня в ефірі денного шоу «Твій день» влаштували марафон спогадів досягнень майстра танцю та зв’язалися з Оленою Шоптенко та Максимом Леоновим, аби ті розповіли свій досвід співпраці з Григорієм Миколайовичем.

Олена Шоптенко – українська танцівниця, яка перемогла в першому сезоні «Танців з зірками», а на 90-річному ювілеї Григорія Чапкіса  кружляла з артистом у вальсі. На жаль, це останні теплі спогади хореографині про Григорія Миколайовича: "Мені пощастило танцювати на 90-річчя вальс. Григорій Миколайович дуже надійний партнер. Ми протанцювали з ним повільний вальс і я відчула, як він мене легко взяв у танець і повів. Ми майже не готувалися, це була імпровізація. Як партнерка, відчувала себе впевнено в його надійних руках. Це людина-легенда. Шкода, що все закінчується. Такий приклад, як Григорій Миколайович буде завжди в наших серцях".

Олена Шоптенко

В Олени Шоптенко спитали, який, на її думку, секрет вічної молодості Григорія Чапкіса, на що танцівниця відповіла:

Насправді секрет в танці. Не таємниця, що всі хореографи – це люди, які дуже молоді зовні та внутрішньо. А Григорій Миколайович, окрім того, що працював, жив своєю професією. Це його покликання. Він дуже любив та поважав танці, цінував їх. Ось вам зразок того, як людина, яка любить своє діло, може рухатися, мислити, жити.

Макс Леонов, ще один переможець шоу "Танці з зірками" у свій час був майже учнем Григорія Чапкіса. Танцівник брав участь у «Танцях з зірками», кожного ефіру чув від артиста поради, настанови та критику. Чого ж навчився Максим від хореографа та які в танцівника спогади з легендою? Максим Леонов розповідає:

"Більшість наших з ним зустрічей були в ефірі, коли він – суддя, я – учасник шоу. Але є одна історія. В позаминулому сезоні ми з Оленою Кравець повинні були танцювати сальсу. Чапкіс прийшов до нас в гримерну, ми закрилися утрьох і він показував нам всі рухи. Моя нижня щелепа відпала від того, як він рухається, як він веде партнерку. Для мене було важливо те, що він приділив нам увагу".

Макс Леонов і Санта Дімопулос

Макс Леонов додає: "Є й ще одна історія, як Григорій Миколайович намагався навчити маму Вєрки Сердючки повільному вальсу та пояснити, що в танці присутні лише три рухи. Це було дуже класно. Він навіть нічого може не казати, а просто своєю присутністю заряджає. Тут без слів все зрозуміло...

Він працював не тільки тілом, а й душею. Це дуже гарна порада для всіх людей похилого віку: слід бути молодим в голові. Мені не вистачатиме легенди. Танці без його імені неможливо згадувати.

Пригадати біографію легендарного танцівника та хореографа Григорія Чапкіса можна з ефіру денного шоу «Твій день» за 13 червня.

Новини по темі