Як очистити взуття від солі: шкіра, замша, нубук (пояснила майстриня з реставрації шкіри)

Майстриня розповіла, як очистити взуття від солі та інших реагентів.

Поділитися:

Сніг із сіллю може стати вироком для вашого взуття. Як і чим краще очищати взуття в залежності від того, з якого матеріалу вона зроблена? Чим із підручних матеріалів замінити професійне приладдя для очищення взуття? Розповіла у шоу "Твій день" майстриня з реставрації шкіри Тетяна Рогізна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати безпечне зимове взуття та правильно доглядати за ним (поради ортопеда)

Як позбутися солі на взутті із замшу та нубуку в домашніх умовах, якщо нема можливості звернутися до професіоналів? Майстриня розповіла:

Як тільки з'явилася така проблема, слід одразу пройтися по взуттю вологою тканиною. Можна ще розвести шампунь для волосся з водою, аби він не був такий концентрований, та спробувати цією рідиною відтерти сіль. Не запускайте: якщо ви пів року походите з сіллю на взутті, то воно пересохне. Не раджу використовувати для цього мийні засоби, адже вони більш агресивні.

Тетяна пояснила, що зі шкіряним взуттям така сама процедура, але після цього варто дати взуттю висохнути та нанести крем, аби максимально зберегти вологість. Майстриня додала: обов'язково перед тим, як очищати взуття, варто ставити його у формотримач або зробити його власноруч!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які штани будуть в тренді цього сезону 2021-2022 та як правильно добирати нижній одяг за типом фігури? (поради дизайнера)

Якщо є можливість, краще для цієї процедури використовувати морську губку. У сухому вигляді вона дуже добре очищає замшеве взуття від пилу, а якщо її зволожити, то вона добре відмиє взуття від солі та інших реагентів. Також можна використати таку щітка для взуття: 

щітка для взуття /ФОТО: Fineshoes.ru

За допомогою гумової частини щітки можна очистити будь-які замшу та нубук, розчісувати та підіймати ворс. Інша частина щітки — металева — більш агресивна та може деформувати його. 

Загалом, як пояснила Тетяна, професійні вироби можна використовувати для всього: для гладкої шкіри, замшу, нубуку... Наприклад, універсальний засіб "антисіль" виводить сіль з будь-якої поверхні, навіть з текстилю: 

Ви наносите його на морську губку або поролон, можна використати навіть зубну щітку, та чистите. Професійний засіб коштує від 10 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трендові зимові сукні 2021-2022 (поради від дизайнера Андре Тана)

Чи дієві спреї, які відштовхують вологу? Майстриня пояснила:

Так, вони дієві, проте спреї варто наносити тільки на чисте взуття. Якщо на взутті є сіль, а ви поверх наносите ще й спрей, то ви тільки закріплюєте ефект солі та робите гірше. 

Широкі джинси: як носити та з чим поєднувати. Дивіться поради стилістки Антоніни Коваль: