Тренери і учасники «Голосу країни», «Танців з зірками», зірки фільмів і серіалів: як українські артисти наближають нашу перемогу

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Тренери і учасники улюблених телешоу, зірки фільмів і серіалів: як українські артисти ведуть боротьбу з російським ворогом
Instagram/sviatoslav.vakarchuk

Як українські артисти воюють на культурному фронті та у лавах ЗСУ?

Поділитися:

З початком повномасштабної війни росії проти України українські артисти об'єдналися у спільний фронт для протидії ворогу: вони ведуть боротьбу у лавах ЗСУ, в культурному просторі, збирають кошти на потреби армії та людей, які постраждали в результаті російської агресії. Детальніше про це розповіли у сюжеті ТСН.

Тренер "Голосу країни-12", фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук з перших днів війни підтримує своїми візитами та виступами наших хлопців та дівчат на передовій, а також піднімає моральний дух місцевим мешканцям у різних точках України. Інколи свої імпровізовані концерти Святослав Вакарчук дає просто в бліндажах під час обстрілів. Між поїздками в гарячі точки тренер "Голосу країни" бере участь у благодійних концертах в Європі, збираючи кошти на підтримку України. Вакарчук говорить:

"У мене робота – підіймати дух бійцям. Я сказав собі, що буду це робити стільки, скільки потрібно. І роблю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Вакарчук потрапив під артилерійський обстріл під час виступу для бійців на передовій: подробиці у сюжеті ТСН

З перших днів повномасштабної війни з автоматом в руках боронить країну і учасник 12 сезону шоу "Голос країни" Олександр Свіріденко. Під час служби 20-річний гітарист 194-го полку Держспецтрансслужби Міноборони не забуває і про творчість.

На жаль, зйомки "Голосу країни-12" перервала війна, проте чимало глядачів зізнаються, що скучили за шоу, яке показує неймовірні таланти України. Під одним з опублікованих у соцмережах відео Олександра Свіріденка його тренерка з "Голосу країни" DOROFEEVA написала у коментарях:

"Пишаюся тобою ❤️".

Народний тренер команди "Другого шансу" на шоу "Голос країни", бізнесмен та меценат Андрій Мацола також з перших днів повномасштабної війни допомагає країні. Він віддав на потреби ЗСУ власне авто та пікапи своєї компанії. Після звільнення Київщини та Чернігівщини від російських окупантів Мацола разом з волонтерами допомагає з відновленням пошкодженого житла та будівництвом тимчасового для людей, оселі яких знищили загарбники. Також Андрій Мацола допомагає закуповувати зброю для армії, надає фінансову допомогу пораненим та переселенцям.

Також народний тренер «Голосу країни» Андрій Мацола зібрав талановитих артистів, учасників дванадцятого сезону вокального шоу, які прагнуть підтримати українських воїнів на їхніх бойових позиціях, і започаткував музичну ініціативу для військових ЗСУ «Все буде Україна!». В рамках цієї ініціативи молоді виконавці виступають для наших захисників в прифронтових зонах. Учасниками заходів стали Марта Ліпчей, гурт «Spiv brativ», Анна Кіндзерська, Максим Бородін, гурт «2Tone».

Колега Андрія Мацоли по "Другому шансу", тренерка "Голосу країни" Олександра Заріцька з гурту KAZKA з початком війни бере участь у благодійних концертах на підтримку України в Європі та США, виступає в гарячих точках, дає численні інтерв'ю про злочини росіян іноземним ЗМІ. Також Олександра допомогає переселенцям, плете маскувальні сітки для військових, збирає коштів на потреби ЗСУ. KAZKA розповідає:

"Вся наша Україна у цей нелегкий час об'єдналася і стала однією сім'єю. Я неймовірно пишаюся всіма нами кожен день".

Фіналіст останнього сезону шоу "Танці з зірками", відомий танцівник Дмитро Дікусар з перших днів війни змінив бальні туфлі на військові берці і вступив до лав ЗСУ. У соцмережах Дмитро пише:

"Так сильно я хочу вас всіх обійняти, кращі на світі люди! 🇺🇦❤️"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіналіст шоу «Танці з зірками», актор Костянтин Войтенко проти 10-річної чемпіонки з шашок Лєри: хто виграв у благодійній партії

Актор театру і кіно, зірка серіалу "Доктор Віра" Максим Девізоров добровільно пішов служити до лав ЗСУ. Зараз він служить в автороті, возить необхідне військовим на лінію вогню. За весь час війни Максима відпустили додому лише раз, на 1 добу: на власне весілля.

ДевізоровФОТО: Instagram/devizorov

Такі фронтові весілля показують, що життя триває, і в нашій Україні обов'язково буде спокійне, мирне життя, коли ми виженемо російського ворога з нашої рідної землі.

Новини по темі