Скрипаль з Одеси розповів про свій виступ на "Голосі країни" та шлях до успіху з 4 років: "В свої юні роки я займався на скрипці по 6-7 годин в день"

Голос країни
Скрипаль з Одеси Дмитро Ротькін розповів про свій виступ на "Голосі країни" та шлях до успіху з 4 років

Дмитро Ротькін розповів, як почав займатися скрипкою, а також про виступ на "Голосі країни-12".

Поділитися:

Учасник “Голосу країни-12” Дмитро Ротькін виділяється з-поміж учасників не тільки особливим тембром голосу, а й передовсім віртуозною грою на скрипці. Виконанням пісні "Chuck Berry — Johny be good" у першому ефірі він підкорив серця жіночої половини тренерів — до нього обернулися Оля Полякова та Надя Дорофєєва. Ексклюзивно для сайту 1+1 Дмитро розповів, коли і як він почав займатися музикою та як подавав заявку на кастинг.

Ротькін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина з багатодітної сім’ї з фірмовим голосом та кіборг, який довів усіх до сліз: хто зміг розвернути крісла тренерів у першому випуску «Голосу країни-12»

Про гру на скрипці

Дмитро почав опановувати гру на скрипці за бажання мами з 4 років. Скрипка, на думку Дмитра, — це найскладніший інструмент, який потребує раннього старту:

Це важка, багатогодинна та щоденна праця. У свої юні роки я займався на скрипці по 6-7 годин на день. Мені допомогло те, що я навчався у школі Столярського в Одесі, де опинився у музичному середовищі. Це важливо — коли ти не один із класу займаєшся музикою, а перебуваєш серед дітей, у яких такий же розклад уроків. Зовсім інша ситуація, коли ти ходиш у звичайну середньоосвітню школу і поєднуєш її з музичною: почуваєшся білою вороною. А у нас були звичайні уроки за шкільною програмою, а після них були за фахом: спільне фортепіано, сольфеджіо, теорія музики, музична література.

Професійне задоволення та віддачу Дмитро відчув досить пізно — після 20 років, коли почав працювати на круїзних лайнерах:

До цього я працював у ресторанах та ансамблях. На круїзних лайнерах була повноцінна сцена, звук, правильне світло та загалом приємні умови для виступів. Публіка там вдячніша. Ти працюєш як повноцінний музикант на сцені, і це зовсім інші відчуття.

Ротькін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голос країни-12: всі виступи першого ефіру (відео)

Цікаво, що донька Ротькіна теж навчається у музичній школі, проте Дмитро зізнався, що він не хоче робити з неї музиканта. За його словами, музична освіта для доньки є важливою для розширення її світогляду і розумінням того, чим займається її тато.

Кастинг, вибір пісні та тренера на сліпих прослуховуваннях “Голосу країни-12”

Музикант довго не наважувався подати заявку на кастинг головного вокального шоу країни "Голос країни-12". Зрештою дочекався останнього дня кастингу та надіслав анкету у другій половині дня. Як пояснив це сам Ротькін, він був упевнений, що далі ніякого розвитку подій не буде, але при цьому "його совість полегшено зітхнула, бо зробив усе, що хотів".

Вибір пісні Дмитра Ротькіна не випадковий: він спеціально обрав такий трек, під який "можна і поспівати, і пограти":

Один із моїх улюблених фільмів – трилогія Земекісу “Назад у майбутнє”. У ній прозвучала композиція "Johny be good", коли молодий головний герой Марті Макфлай виконував на гітарі цю пісню та співав. Я вирішив, що це можна цікаво інтерпретувати під скрипку — під час виступу мені дуже важливо було показати її можливості.

Після виступу Дмитро розповів, що зрозумів, наскільки ще багато треба працювати над собою:

Дався взнаки тривалий час очікування на кастингу перед виходом на сцену – я зрозумів, що потрібно краще контролювати свої емоції та свій вираз обличчя (сміється — ред.), щоб міміка не показувала всього адреналіну.

Музикант розповів, що вибір Наді Дорофєєвої як тренера був досить інтуїтивним, однак, як сказав Дмитро, правильним, хоч його донька була за Олю Полякову.

Завдання-мінімум на проекті я вже виконав — мені було важливо прийти і перемогти себе. У мене досі є страх сцени — це те, з чим я не впорався, не зміг відкритися до кінця. 

Ротькін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зворушлива сімейна історія Анни Кіндзерської на «Голосі країни-12»: «Я виросла в багатодітній сім'ї – амбіцій мені вистачить»

Дмитро Ротькін про музикантів, які надихають

Перелік музикантів, що надихають, Дмитро почав з гітариста Чака Беррі і продовжив:

Випускник школи Столярського Давид Ойстрах, Коган, Іцхак Пельман, Максим Венгеров, Робі Лакатош, а також чудовий ансамбль Яношка, симбіоз класики та сучасної музики. Вони часто із гастролями приїжджають в Україну.

Ротькін

Нагадаємо, що вже цієї неділі о 21:00 на 1+1 другий ефір сліпих прослуховувань "Голосу країни-12"! Дивіться виступ Дмитра Ротькіна на першому ефірі:

Новини по темі