10 простих способів заспокоїтись та не нервувати

Як заспокоїтися і не нервувати? 10 способів зберігати спокій

Дозвольте собі відпочити від усього та знайдіть час для заспокоєння.

Поділитися:

Ми починаємо нервувати в ситуаціях, які вважаємо або загрозливими нашому житті, або відповідальними. Для того, щоб навчитися внутрішнього спокою, багатьом потрібен час, а деякі починають цьому вчитися лише тоді, коли стрес стає постійним.

Як заспокоїтись та не бути жертвою у критичних ситуаціях – далі у матеріалі.

1. Контакт з водою

Миття посуду - це безкоштовний сеанс гіпно-психотерапії. Шум чистої проточної води зніме втому і забире з собою весь «бруд», не тільки побутовий.

Крім миття посуду існує загальновідома класика: прийміть ванну, душ, сходіть в лазню, підіть рано вранці або ввечері - купатися на море, на річку, на озеро, до джерела. Освіжіться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти спільну мову з дітьми-підлітками

2. Рахунок до 10

Просто порахуйте до десяти. Повільно. Контролюючи свої вдихи і видихи. Так рекомендують лікарі та спортивні тренери.

3. Нормальний сон

Намагайтеся спати не менше 7 годин на добу. Оптимальною є тривалість сну 8-9 годин. Якщо вам не вдається висипатися як слід кожен день, то обов'язково робіть це хоча б один раз на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не відкладати щастя на потім

4. Поплачте

Плач знімає стрес. Під час цього процесу разом зі слізною рідиною з організму виходять токсичні речовини, які утворюються під впливом гормонів стресу. Якщо не вдається поплакати – придумайте жалісливу тему для цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як піймати птаху щастя: 5 важливих кроків

5. По можливості уникайте стресових ситуацій

Як правило, ми дратуємося через дрібниці – затори на дорогах, запізнення автобусу, черга в магазині, погана погода. Запам'ятайте: важливо те, як ми ставимося до якоїсь ситуації, а не те, що відбувається насправді.

6. Зробіть масаж голови і обличчя

На голові зосереджена велика кількість нервових закінчень і багато людей несвідомо, нервуючи, проводять по волоссю та роблять легкий масаж. Зробіть це усвідомлено: «пройдіться» пальцями як гребінцем по шкірі голови від чола до потилиці. Масажними рухами розітріть щоки, лоб, круговими рухами від себе розітріть виски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримувати чи віддавати: Що потрібно для щастя?

7. Ароматерапія

Приємні аромати впливають на наш нюх і дають потужний заспокійливий ефект. Для створення атмосфери добра та хорошого настрою підійдуть спреї, аромапалички і аромалампи.

8. Робота

Захоплення своїми обов'язками на роботі, додаткові завдання - дуже доречні при необхідності відволіктися від проблеми. Такий варіант підходить для тривалого стресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фільмів, які пробуджують апетит і любов до кулінарії

9. Прослуховування музики, звуків природи, перегляд фільмів

Після важкого дня буває корисно прослухати музику. Рекомендують релаксаційну музику – класику, східні або етнічні мелодії, нью-ейдж. Багатьом допомагають розслабитися звуки природи, спів птахів, шум лісу або моря. Можна також подивитися улюблену комедію.

10. Зверніться до спеціаліста

Якщо жодна з рекомендацій вам не допомогла, краще звернутися до психолога або психотерапевта. Лікар поспілкується з вами, проведе тести, пропрацює з вами стресові ситуації і їх причини та покаже, як ефективно справлятися з нервовими розладами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів для перегляду всією родиною

Подивіться на ситуацію з іншого боку. Все, що приносить роздратування, має зворотну сторону. Зауважте позитивні моменти.

Новини по темі