5 корисних звичок, що не дадуть вам набрати вагу

Як не набирати вагу: 5 корисних звичок
Фото: freepik.com

Як витрачати мінімум часу і виглядати неперевершено – розповідає наш постійний експерт, фітнес-тренер та дієтолог Оксана Злепко.

Поділитися:

Шалений темп життя не завжди дозволяє приділити собі достатньо часу. Та наш організм потребує турботи! Як же бути в такій ситуації?

Щоб догляд за собою не забирав багато часу, достатньо взяти за правило корисні звички. Успіх буде гарантовано: якщо ваше тіло вже звикло до певної дії за режимом – ви про це вже не забудете.

І що для цього потрібно? Трохи зусиль та півгодини часу на день максимум!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не набрати вагу під час свят? 9 практичних порад

Отже, які звички допоможуть не набрати зайву вагу:

1. Пити більше води

Щойно прокинулися – йдіть на кухню та випийте склянку теплої води. Вона допоможе плавно запустити шлунково-кишковий тракт.

Їдете на роботу – прихопіть пляшку води. Поставте її поруч із робочим місцем і пийте, пийте постійно. Чашка води між прийомами їжі значно корисніша за каву!

Звичка більше пити допоможе довше зберегти молодість, гарну шкіру та пружне, струнке тіло.

Фото: freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути без шкоди для здоров'я? 5 правил здорової дієти

2. Виділяти 5 хвилин на зарядку

Не можете тричі на тиждень ходити до спортзалу – робіть коротку зарядку щодня.

Ранкові вправи за 5 хвилин – запорука відмінного настрою на весь день. Почніть розминати тіло ще в ліжку: добре потягніться, посміхніться, сядьте і виконайте нахили голови (вперед – назад, вправо – вліво).

Потім плечі: кругові рухи вперед і назад по три рази.

Встаньте: спина рівна, лопатки зведені, зробіть вдих і витягніть руки до стелі. Уже в цей момент ви прокинетеся і зможете бадьоро почати день.

Проста суглобова гімнастика, що виконується регулярно, є профілактикою остеохондрозу і захворювань серцево-судинної системи.

Універсальна і дієва вправа – планка. Її можна виконувати лише одну хвилину, а залучаються практично всі групи м'язів. Починайте робити планку від 30 секунд, щодня додаючи 5 секунд. Ваші м'язи гарантовано залишатимуться в тонусі.

Фото: freepik.com

3. Тримати поставу

Вирівняйте спину, зведіть лопатки і витягніть верхівку голови догори. Робіть так кілька разів на день. Ставте нагадування в телефоні – спочатку сигнал кожні кілька годин, щоб сформувалася звичка. Вже за пару тижнів ви помітите, що покращилася ваша постава і самопочуття, з'явилася впевненість у собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути до літа? 5 простих порад

4. Виконувати дихальну техніку після робочого дня

Перед сном виконуйте будь-яку техніку глибокого дихання. Це своєрідна медитація, що допоможе розслабитися та позбутися стресу.

Наприклад: дихайте максимально глибоко – так, щоб на вдиху живіт надувався, а грудна клітка не змінювала свого положення. На видиху подумки викидайте всі негативні думки. Намагайтеся при цьому розслабити все тіло.

Усього кілька хвилин такого дихання здатні нормалізувати центральну нервову систему, і наступного дня ви знову будете сповнені сил.

Фото: freepik.com

5. Завжди мати з собою перекус

Ми часто потрапляємо в ситуації, коли повноцінний прийом їжі відтягується на багато годин. Носіть із собою перекус – тоді ви не залишатиметеся голодною на тривалий період, а після – не виникне ризик переїдання.

Це можуть бути кілька горішків, фрукти, сухофрукти або йогурт. Ваш обмін речовин вам щиро подякує, а ви довго будете стрункою та свіжою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 принципів здорового харчування, які допоможуть схуднути

Фото: freepik.com

Новини по темі