5 захопливих місць, які треба побачити в Ужгороді

Де варто побувати в Ужгороді.

Поділитися:

1. Краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького, що в Ужгородському замку

У колекції музею – приблизно 115 тис. експонатів. Тут міститься найбільша в Україні збірка бронзових скарбів та кельтських старожитностей, також доволі великим є зібрання холодної і вогнепальної зброї. У цьому музеї ви можете побачити гарні рукописні книги та стародруки, народний одяг Закарпаття та народні інструменти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замки України, які варто відвідати кожному

2. Закарпатський музей народної архітектури та побуту

Музей просто неба розташований неподалік від Ужгородського замку. Тут представлені зразки житла і садиб закарпатців низинних районів (долинян, румунів і угорців), а також — горян (бойків і гуцулів). На території музею розміщені 7 садиб, 6 житлових будівель, церква, дзвіниця, школа, кузня, млин та корчма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Чернівців, які зачаровують красою

3. Кондитерська Штефаньо

Кондитерські – доволі популярні місця в Ужгороді. Одна з найвідоміших розміщена у самому центрі міста. Це смачний заклад знаного кондитера Закарпаття Валентина Штефаньо V&V Fekete Sas. Десерти, тістечка, цукерки, торти, макарони, які добре смакують із закарпатською кавою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Харкові

4. Набережна Незалежності

Вважається найгарнішою в Ужгороді. Розташована на правому березі річки Уж. Вздовж неї тягнеться одна з найдовших у Європі липових алей довжиною 2,2 км. Чому б не прогулятися поміж природної краси?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Львові

Фото: @anna.zin

5. Вулиця Корз

Назва найстарішої вулиці Ужгорода перекладається як «вулиця для прогулянок». Тут знаходиться чимало крамниць та ресторацій, тож можна поєднати приємну прогулянку з цікавими покупками та гастрономічним знайомством із містом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Одеси, які запам'ятаються вам на все життя