5 міфів про вечерю, у які ми досі віримо

5 міфів про вечерю

Розвінчуємо міфи про вечерю, які можуть завдати шкоди вашому організму.

Поділитися:

Більшість людей вживають близько 46% денного раціону їжі після 5 години вечора. Як показують дослідження: важливо не те, о котрій годині ми їмо, а те, на яких продуктах зупиняємо свій вибір.

Як правильно вечеряти та про які міфи потрібно знати – читайте далі.

Міф № 1

Вечеряти фруктами корисно!

У фруктах міститься дуже багато фруктози, а її можна порівняти зі звичайним білим цукром, причому не дарма, особливо, якщо фрукти вживати ввечері. Тому їжте фрукти на сніданок та в вигляді десерту в обід або ж замість звичайних перекусів. Особливу увагу приділіть манго, винограду, деяким сортам яблук і бананів - ці фрукти дуже калорійні. Також зверніть увагу, що з’їдені на ніч фрукти можуть викликати здуття живота.

Міф № 2

Гаряча страва на вечерю допоможе набрати кілограми!

Пам'ятайте, що найголовніше це не тільки те, що ви їсте і скільки, а також скільки у страві жирів та цукру. Наприклад, якщо ви з'їсте холодний бутерброд з великим шматком ковбаси і великою кількістю масла, то це буде шкідливіше, ніж шматок відвареної риби, легкий суп, тушковані овочі. Отож, неважливо, їсте ви гарячу страву чи холодну, важливо, скільки там калорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Міф № 3

Макарони на вечерю – надлишкова вага!

Якщо порція макаронних виробів буде невеликою, то і загрози для талії не буде. Ключову роль у страві за калорійністю відіграє саме соус. Суміш майонезу і кетчупу замініть на пюре з помідорів, тоді можна не хвилюватись про вагу. Крім того, значення має ще й вид придбаних макаронів – для того, щоб фігура була у нормі, вибирайте цілозернові макарони.

Міф №4

Салат на вечерю – хороший варіант!

Все залежить від того, який салат ви виберете. «Цезар», «Мімоза», «Шуба», «Олів'є» - такі салати далекі до дієтичних та легких. Щоб не отримати надлишкові кілограми, на вечерю обирайте простий овочевий салат, заправлений оливковою олією або ж знежиреним йогуртом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: дієтичні млинці Лори Філіппової

Міф №5

Яблучний оцет на вечерю допомагає схуднути!

У народі кажуть, що якщо на вечерю випивати склянку води з двома ложками оцту, то можна схуднути без дієт, тому що в таких пропорціях розведена кислота зменшує апетит і спалює жири. Однак такий зв’язок між прийомами оцту та спалюванням жирів не доведений.  Проте відомо, що вживання води з оцтом має ряд протипоказань: можуть загостритися хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту. Такий розчин не можна вживати людям з підвищеною секрецією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: страва вікінгів Plokfiskur від Олексія Душки

Новини по темі