Японська дієта

Японська дієта
1plus1.ua

Суть японської дієти - у споживанні низькокалорійної їжі.

Поділитися:

Японська дієта для схуднення - одна з найсуворіших, але і ефективних, адже отриманий результат може зберігатися до трьох років. Помірність у їжі по завершенню 14-денної дієти може увійти у звичку.

Найбільше схуднути можна в перший тиждень дієти. Під час другого тижня спад ваги зазвичай становить приблизно 200-300 грамів за добу. Однак, цей тиждень треба для того, щоб закріпити досягнуті результати.

Японський дієтолог Наомі Моріяма впевнена, що молодість і довголіття здебільшого залежить від кількості спожитих вуглеводів та розміру порції. Зокрема, японці споживають в середньому на 25% менше калорій, ніж жителі будь-якої іншої країни. Там немає особливої любові до чипсів, шоколаду та вершкового масла. Споживання здорових продуктів є національною особливістю країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ворогів здорового серця: від чого варто відмовитись

Правила дієти

Під час дієти доведеться відмовитись від цукру, солі та спецій. цукор, приправи і сіль. Відмовтеся від фастфуду, здобних виробів і солодкого ще за три тижні до початку зміни раціону. Виходячи з дієти, не починайте їсти все підряд: жирне, смажене, солодке. Тоді ваші старання будуть виправдані результатом.

Для більшості складним є триразове харчування і відсутність перекусів. Але якщо ви будете пити впродовж дня достатню кількість води, починаючи зі склянки натщесерце - це дозволить краще перенести режим дієти. Зелений чай також допоможе вгамувати відчуття голоду.

В основному дієта побудована на вживанні білкової їжі (риба, курка, яйця, молочні продукти). З вуглеводів - сухарики і овочі, з жирів - оливкова олія. Клітковину ви отримаєте з фруктів і овочів, а натуральна кава і зелений чай додадуть організму антиоксидантів.

Недоліки японської дієти:

1. Така система харчування спрямована на збалансоване меню, у якому значна частина білкової їжі. Це може призвести до проблем з нирками.

2. Щоденне меню має низьку калорійність.

3. Немає повноцінного сніданку, а у ранкові години організм має підвищений метаболізм, який потребує зарядки енергією на майбутній день.

4. Упродовж цього часу можливі неприємні відчуття: головний біль, слабкість, запаморочення, ломота в тілі. При появі подібних симптомів слід вийти з дієти і негайно звернутися до лікаря.

5. Не можна сідати на японську дієту вагітним і жінкам, які годують грудьми, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і проблемами серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт

У будь-якому випадку перед початком дієти потрібно порадитися з лікарем.

Новини по темі