Овочева дієта
Дієту варто поєднувати зі спортивними вправами, прогулянками на свіжому повітрі та активним способом життя.
articleContentСезон овочів і фруктів робить повсякденний раціон дуже різноманітним та нешкідливим для фігури. Одна з переваг дієти на овочах – те, що вона вміщує продукти багаті на мінерали, вітаміни та мікроелементи, які потрібні організму.
Оптимальна тривалість овочевої дієти - від тижня до місяця. За такий період реально скинути від 3 до 10 кілограмів. Однак лікарі не рекомендують повторювати її частіше ніж один раз на рік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога
За правилами дієти до раціону потрібно додати житній хліб, кисломолочні продукти жирністю не вище 1%, при необхідності додайте рибу, горіхи і олію.
Сидячи на такому раціоні, рекомендується в день з'їдати не менше 1 кг сирих, варених, запечених, тушкованих або приготованих на пару овочів. Але при цьому бажано не надто захоплюватися картоплею. У страви можна додавати трави і спеції, але солити не рекомендується.
Переваги овочевої дієти
1. Овочі сприяють природній нормалізації травного процесу, підвищують імунітет, даючи сили організму боротися з вірусними захворюваннями.
2. Це відмінна профілактика серцево-судинних, онкологічних захворювань, протистояння виникненню набряків і утворення каменів в нирках.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт
3. Чимало вітамінів, які є у овочах, роблять позитивний вплив на нашу зовнішність, зміцнюючи нігті, волосся, роблячи більш здоровою та гладкою шкіру.
4. В час дієт організм швидко віддає зайві кілограми завдяки невисокій калорійності раціону.
5. Наявність складних вуглеводів допомагає регулювати цукор в крові.
У чому мінуси овочевої дієти?
1. Таке обмеження в їжі викликає певний збій в звичному процентному співвідношенні білків, жирів і вуглеводів.
2. Мала кількість тваринних жирів через певний час здатна спровокувати у жінки розлади травлення, зниження тонусу судин.
articleContent3. При тривалій дієті на овочах є висока ймовірність утворення набряків і розладу тонусу м'язів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта для волосся: Які продукти повернуть блиск і відновлять силу
4. Через повну відсутність борошняних виробів може виникати відчуття голоду. Адже саме високий вміст вуглеводів в злаках дозволяє організму відчувати насичення, що автоматично перешкоджає зайвому виділенню шлункового соку.
5. Якщо овочі та фрукти пройшли термічну обробку для більш тривалого зберігання, то вміст корисних речовин і вітамінів зменшиться в кілька разів.
Кому протипоказане таке харчування:
1. Жінкам, які страждають хронічними захворюваннями печінки, нирок і підшлункової залози.
2. Якщо у жінки проблеми з обміном речовин, особливо якщо подібні процеси супроводжуються гормональними порушеннями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини Хамайко
3. Більшість онкологічних захворювань є протипоказанням для використання будь-яких дієт, в тому числі і овочевої.
З тривалої овочевої дієти треба виходити поступово, додаючи по одній групі продуктів: кисломолочні продукти, зернові і бобові, лише тоді м'ясо.
Якщо ж ви вирішили випробувати на собі таку дієту, то у будь-якому разі необхідно проконсультуватися з лікарем.