"Євробачення" співає "Стефанію": хто з учасників конкурсу переспівав пісню Kalush Orchestra

"Євробачення" співає "Стефанію": хто з учасників конкурсу переспівав пісню Kalush Orchestra

Переспів пісні "Stefania": хто з учасників "Євробачення" виконав конкурсний трек України?

Поділитися:

10 травня відбувся перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2022". Коментатором трансляції в Україні вже традиційно був ведучий 1+1 Тімур Мірошніченко, який цього року через війну, розв'язану росією, коментував конкурс з бомбосховища. Тоді на сцені виступили українські представники Kalush Orchestra з піснею "Stefania", яка була присвячена мамі фронтмена групи Олега Псюка Стефанії. Проте за час війни набула нових сенсів — тепер текст пісні не тільки про маму як неньку, а й про неньку-Україну. До речі, у День матері, Олег Псюк опублікував світлину з мамою, обличчя якої вже знають багато українців після мільйонних переглядів відеовиступу гурту на Нацвідборі конкурсу. 

Багато цьогорічних представників країн на "Євробаченні" спробували переспівати українську пісню, зазначивши, що їм дуже подобається мелодія. Хто з конкурсантів шоу переспівував пісню "Stefania"?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виступ Kalush Orchestra у першому півфіналі "Євробачення-2022" за добу переглянули в YouTube понад 2 мільйони разів

Гурт Citi Zēni, який цьогоріч представляв Латвію на пісенному конкурсі зробив каверверсію на конкурсний трек "Stefania". Як розповіли учасники гурту, вони вважають пісню "Stefania" дуже гарною, і самі постійно слухали пісні Kalush Orchestra. Але ще є третя причина, чому вони вирішили переспівати нашу пісню: 4 травня, коли був записаний кавер, — важлива дата для Латвії. День, коли країна повернула незалежність від Радянського Союзу. Саме тому зараз латвійці дуже активно підтримують українців у боротьбі з російською агресією. Можете послухати:

Представники Латвії виступали 10 травня у першому півфіналі з піснею "Eat Your Salad", проте не пройшли у фінал "Євробачення-2022".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники Латвії на "Євробаченні-2022" переспівали пісню "Stefania" Kalush Orchestra та вигукнули "Слава Україні"

Представники Франції, гурт Alvan & Ahez, виконали разом з Kalush Orchestra уривок пісні "Stefania", а саме приспів. Відео 11 травня розмістили на каналі "Eurovision France" у YouTube. Можете послухати:

Нагадаємо, що Франція входить до країн "Великої п'ятірки" – це країни, які спонсорують конкурс, а тому одразу потрапляють до фіналу. Отже, виступ Франції на "Євробаченні-2022" ми зможемо переглянути тільки у фіналі 14 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже багато країн нас щиро підтримують, ми бачимо це не тільки на словах", – соліст Kalush Orchestra прокоментував півфінал Євробачення 2022

Попри те, що багато представників різних країн не розуміють слова пісні та в цілому українську мову, вони спробували повторити перший рядок приспіву “Стефанія мамо, мамо Стефанія” на бірюзовій доріжці відкриття цьогорічного "Євробачення". Зокрема спробувати наважились представниця Литви Моніка Лю, Швейцарії – Маріус Бер, група з Ісландії Systur, представниця Нідерландів S10, Естонії – Стефан і група з Франції Alvan & Ahez. Відео вийшло на каналі "TANELLA" у YouTube. 

Нагадаємо, що вже сьогодні, 12 травня о 22:00, відбудеться другий півфінал конкурсу "Євробачення" (Україна тоді не братиме участь), а 14 травня о 22:00 відбудеться фінал "Євробачення". Віримо у перемогу Kalush Orchestra у шоу!

Новини по темі