Чи доречно жартувати у напружені часи: обговорення у студії шоу "Твій вечір"

Чи доречно жартувати у напружені часи: обговорення у шоу Твій вечір

Коли гумор може допомогти пережити стрес і непрості життєві обставини? У студії шоу «Твій вечір» розповів психотерапевт.

Поділитися:

У новому випуску інфотейнмент-шоу  «Твій вечір» актуальні питання дня, що минає, вчора разом з ведучим Єгором Гордєєвим обговорювали:

Дмитро Кулеба – міністр закордонних справ України;
Олег Чабан – психотерапевт;
Юрій Горбунов – телеведучий;
Роман Цимбалюк – журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення чи послаблення карантину: яким шляхом піде Україна (обговорення в інфотейнмент-шоу «Твій вечір»)

Про завищені очікування від майбутнього та схильність занадто драматизувати життєві обставини розповів психотерапевт Олег Чабан:

«Коли говорять про велике майбутнє, для мене це ніщо. Для мене майбутнє – це планувати, як твої діти будуть вчитися, свій відпочинок, куди будеш вкладати гроші, дуже банальні прості речі. На декілька років вперед. Якщо ти плануєш, твій мозок налаштовується на позитив».

Олег Чабан наголосив, що гумор, насправді, доволі рідко буває недоречним. Звісно, неприйнятно сміятися з людських вад чи з чужого горя. Але дуже часто гумор може мати лікувальний психотерапевтичний ефект і здатен заспокоїти у непрості часи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися позитивно мислити, але не потрапити до пастки «рожевих окулярів»: психотерапевт Олег Чабан про те, що у житті завжди є плюси

«Сміх закладений в нашому організмі. Він здатен поширюватися серед людей завдяки складним механізмам, дзеркальним нейронам. Сміх – це чудовий контакт між людьми, швидка передача емоцій, він об’єднує», – вважає Олег Чабан.

Твій вечірЄгор Гордєєв, Юрій Горбунов, Олег Чабан, Роман Цималюк

Погоджується з точкою зору психотерапевта і ведучий Юрій Горбунов. Він зауважив:

«Гумор – це те, що людину безкоштовно може розслабити. Зараз, у непрості часи, які переживаємо ми і наша країна, гумор – це наша рятівна паличка».

Нагадаємо, в ефірі інфотеймент-шоу «Твій вечір» ведучий Єгор Гордєєв разом із гостями у студії в невимушеній формі обговорює актуальні події дня, що добігає кінця, під різними кутами, враховуючи різні погляди. У кожному епізоді піднімається декілька тем, які торкаються суспільного, політичного, спортивного чи культурного життя країни. У кожній програмі бере участь 4 запрошених гостя — політики, громадські діячі, експерти в різних галузях та лідери думок, які допомагають розглянути події під новим кутом. 

Дивіться інфотеймент-шоу «Твій вечір»  з понеділка по середу о 23:00 на телеканалі 1+1.