Магнітні бурі на лютий 2022: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

Коли будуть магнітні бурі у лютому 2022

Магнітні бурі в лютому: прогноз передбачає 3 потужні та декілька незначних магнітних бур.

Поділитися:

Магнітні бурі – календар на лютий

Магнітні бурі: лютий 2022 – що очікувати у цьому місяці від сонячної активності? Здавалось би, лютий – похмурий місяць, коли Сонце майже не видно з-за хмар, а людство не відчуває його дії. Проте насправді у другому місяці року все одно буде підвищена сонячна активність та потужні геомагнітні коливання: очікуйте 3 значні магнітні бурі та декілька слабкіших. Метеочутливі люди можуть в ці дні відчувати слабкість та втому. Можуть підвищитись серцебиття та артеріальний тиск, а також загостритися хронічні хвороби. Проте свій організм можна заздалегідь підготувати та не допустити погіршення стану здоров'я, якщо знати, коли магнітні бурі у лютому 2022 року

Магнітні бурі у лютому 2022

Отже, у лютому очікуються магнітні бурі в такі дати:

4-5 лютого — очікується потужна магнітна буря, яка досягне рівня G1. Проте варто звернути увагу на те, що це перші вихідні лютого: після активних січневих святкувань організм може бути послаблений.

11-13 лютого — це найдовша магнітна буря лютого. Вона триватиме три дні. Крім того, за рівнем важкості вона не поступається першій, тож будьте обережними.

20-23 лютого — в ці даті прогнозують незначні, проте тривалі геомагнітні коливання. Хоч вони й не будуть такими потужними, слід все одно в ці дні звертати увагу на самопочуття.

25 лютого — остання та найкоротша за тривалістю, проте відносно сильна магнітна буря у лютому. 

Загалом, лютий буде важким місяцем у питанні підвищеної сонячної активності та геомагнітних коливань. Проте також слід звернути увагу на те, що Сонце є непостійним та прогноз його активності може змінюватись.

Магнітні бурі: вплив на здоров’я та самопочуття

Магнітні бурі, геомагнітні коливання, спалахи на сонці та підвищена сонячна активність можуть бути небезпечними для здоров’я людини, особливо для метеочутливих людей або людей з хронічними хворобами. У ці ні особливо збільшуються ризики розвитку гіпертонії, аритмії, а давно забуті хвороби знову нагадують про себе. Саме через це дуже важливо знати про таку інформацію, як магнітні бурі: прогноз

Що таке метеозалежність і як уникнути неприємних симптомів – дивіться, які поради дає лікар-невропатолог:

Магнітні бурі на лютий 2022. Як зменшити вплив сонячної активності на людину?

По-перше, обов'язково варто дізнаватись наперед, коли будуть магнітні бурі у лютому, а особливо, якщо ви метеозалежна людина, яка постійно відчуває на собі вплив геомагнітних коливань. У небезпечні для здоров'я дні, коли підвищена сонячна активність, радимо:

► Перевірити свою аптечку. Зробіть ревізію та запевніться, що у вас є усі необхідні ліки, які можуть вам знадобитись під час магнітних бур.

► Звернутися до лікаря, а ще краще – робити регулярні обстеження, якщо у вас щоразу критичне погіршення здоров'я. Не варто займатися самолікуванням.

► Повноцінний сон, правильне харчування та слідкування за питним режимом (особливо треба пити воду та трав'яний чай) – це запорука успіху. Режим дня та здоровий образ життя дуже важливі, і не тільки під час магнітних бур.

► Уникайте серйозних фізичних навантажень, проте не забувайте про важливість піших прогулянок на свіжому повітрі та рухливого образу життя. 

► У дні підвищеної сонячної активності не йдіть у натовп та, за можливості, залишайтеся вдома.

Знаючи точні дати магнітних бур у лютому 2022 року можна мінімізувати стресові ситуації, контролювати головний біль, спазми, тиск і пульс та не допустити серйозного впливу сонячної активності на організм. Головне – правильно харчуватися та пити більше води. До речі, дивіться, нестача яких продуктів провокує головний біль:

Новини по темі