Найсмачніші українські солодощі: 5 традиційних рецептів від Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний"

Українські традиційні десерти: 5 рецептів

ТОП-5 найсмачніших українських солодощів за рецептами "Сніданку. Вихідний".

Поділитися:

Які ваші асоціації з українською кухнею? Більшість одразу згадає про борщ, голубці чи сало. А як щодо автентичних десертів? Хоч про них ми говоримо менше, та українська традиція може запропонувати вдосталь солодощів, які готували ще наші предки. Пропонуємо дізнатися про 5 традиційних смаколиків, рецептами яких поділилася Валентина Хамайко у «Сніданок. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви, які варто спробувати цієї осені: ТОП-5 рецептів ведучої "Сніданку. Вихідний" Валентини Хамайко

1. Шулики

Цю страву ви точно їли у період серпневого Спасу. Коржі з маком та медом кожного року готують в українських сім'ях на Маковея. Традиційно розтирання маку довіряють чоловікові. Хоч літо вже позаду, та ніщо не заважає вас порадувати себе та родину цим простим смаколиком.

Шулики

Фото: Анна Теличко

2. Закарпатські гомбовці

Український десерт з начинкою, який готують на пару, тому ця страва є навіть дієтичною. На Закарпатті популярні два види гомбовців: з домашнього сиру чи зі сливами. Дослідники зазначають, що цей рецепт походить ще з часів кочових народів.

гомбовці

3. Вареники з маком та пшоном

При обговоренні української кухні неможливо оминути вареники. Солодкі та солоні їх варіації знайомі кожному, та цієї страви великий потенціал для експериментів. Пропонуємо спробувати автентичну варіацію начинки з пшоном та маком.

вареники

4. Галицький пляцок "Вишиванка"

"Пляцок" і "торт" — відносно синоніми, проте галицька варіація простіша у виконанні. Такі смаколики подають на свята й урочистості, на одній таці відразу кілька видів. Зокрема пляцок "Вишиванка" — універсальна страва, родинні рецепти якої є у кожної західної родини.

пляцок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 корисних страв, які не нашкодять фігурі

5. Гарбузові млинці

Це традиційна страва української кухні, а в поєднанні із сезонним гарбузом вона заграє новими барвами. У цьому рецепті поєднали популярну начинку з кисломолочного сиру та сметани з оригінальним гарбузовим тістом.

млинці

Фото: Freepik.com

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.