Перше вересня: привітання від ведучих 1+1, спогади про шкільні роки та фото

Привітання зірок з 1 вересня: дитячі шкільні фотографії ведучих 1+1
Pexels/Gustavo Fring

Ведучі каналу 1+1 привітали підписників з 1 вересня, доєднавши до слів дитячі фотографії зі школи.

Поділитися:

День знань – щемливий день не лише для школярів, а й для дорослих. Стрічки соцмереж рясніють дописами про Перше вересня. Спогадами про шкільні роки та фото поділилися і ведучі телеканалу 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Днем Знань: хто з зірок теж повів своїх дітлахів до школи (фото)

Ведучий денного шоу "Твій день" та "Маскарад" Тімур Мірошниченко розповів, що його найулюбленіший спогад зі школи — це поїздки з його вчителькою та походи:

Марія Станіславівна була вчителькою географії, тому частенько наші уроки проходили просто неба або, скажімо, в Ботанічному саду. Ми регулярно класом, а то й паралеллю виходили в піші походи на Десенку. Об’їздили пів країни: Львів, Чернігів, Франківськ, Галич, Харків… Думаю, її велика заслуга в моїй любові до подорожей.

Ведуча "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко теж привітала всіх школярів з початком навчального семестру, хоч сама й мало пам'ятає цікавих подій зі школи, адже її клас багато разів переформатовувався. Проте дещо все ж згадала:

Ми дуже любили ходити у гості з однокласниками до нашої першої вчительки Ірини Володимирівни. Будинок, де вона жила, був поруч зі школою, і ми по 5-6 осіб відпрошуватися з продльонки й ходили до неї пити чай. У нас з нею склалися гарні стосунки – вона була молода, красива і добра. Це були чудові розмови та веселий час.  Однак потім Ірина Володимирівна взяла декретну відпустку, і вже у третьому класі у нас з'явилася нова вчителька. 
Передаю вітання всім вчителям, які знову йдуть до школи до дітей і тим, хто тільки починає йти вчительською дорогою й обрав цю важливу професію.  Натхнення вам! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше вересня у спогадах зірок: розглядаємо шкільні фото знаменитостей (Катя Осадча, Тімур Мірошниченко, Руслан Сенічкін, Єгор Гордєєв)

Актор та ведучий "Сніданок. Вихідний" Олександр Попов розповів, що якраз школа надихнула його зробити найперші кроки в акторстві. Саме з неї й почалось кохання до цієї справи. Коли він перейшов у 10-й клас, класний керівник Юрій Пилипович Висоцький — він був викладачем української мови та літератури, запросив Олександра до свого драматичного гуртка:

Ми почали ставити різні вистави, сценки, я був залучений в усіх шкільних подіях, коли треба було щось заспівати, прочитати, показати якісь пародії або бути ведучим. Після однієї з вистав, я дуже чітко відчув, що мені подобається те, що я роблю, подобається реакція глядача, в принципі увесь цей процес – репетиції, постановка, і я пам’ятаю, що подзвонив якось до сестри в Київ, яка тоді навчалась у столиці, й спитав, де зараз там навчають на акторів. І я вирішив і повідомив батькам, що хочу бути актором і поїду до Києва вступати в театральний інститут. Вони були не проти. Тому, для мене школа – це перші акторські проби, проби бути режисером, музикантом, адже ми самі знаходили музику, ставили номери. І це по-справжньому для мене стало відкриттям і задоволенням — я відчув своє покликання.
Дякую всім своїм вчителям та особливо Юрію Пилиповичу Висоцькому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тімур Мірошниченко на 5 днів відмовився від Instagram: що ведучий встиг зробити за цей час

А от ведучий ТСН Святослав Гринчук зауважив: ніколи не любив школу. Адже, хоч з однокласниками й весело, проте влітку не треба було прокидатися рано вранці та робити купу домашнього завдання:

Тому 1 вересня, на відміну, від останнього дзвоника 25-го травня — було для мене не надто радісною датою. Хоча один раз мені особливо запам'ятався - це коли ми вмовили класну керівничку Лесю Романівну, аби після офіційної й урочистої лінійки - влаштувати невелике святкування ще й у класі. Із солодощами та танцями, однокласники принесли магнітофон і великі колонки, було дуже весело, хоча й виділили нам на все, здається, годинки дві, не більше. Але, як кажуть — є що згадати, нема, що дітям розповісти.

А от у ведучого "Сніданку з 1+1" Руслана Сенічкіна є дуже кумедна історія з другого класу, з якою висновок один: треба "тримати язик за зубами":

Ніколи не забуду свої шкільні роки! Другий клас. Маму викликали в школу на серйозну розмову.  Річ у тому, що моя однокласниця Олена Михайлова, на уроці показала мені язика. У відповідь, я їй теж показав язика. Нашу «забаву» помітила вчителька і зробила зауваження. Після чого, Оленка нажалілася Ірині Анатоліївні, що ніби я показав язика не їй, а класній керівниці🙄. Пам’ятаю, як було образливо, коли моя мама повірила вчительці та однокласниці, а не мені. Після того, я добряче отримав на горіхи та запам’ятав цю історію на все життя. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людська пам’ять: її властивості, різниця між жіночою та чоловічою пам’яттю. Як навчитися запам’ятовувати більше? Коментує психотерапевт Олег Чабан

Та як з'явився День знань та хто його започаткував? Дивіться в сюжеті денного шоу "Твій день":

А от ведуча "Сніданку з 1+1" Неля Шовкопляс дуже полюбляла школу та процеси підготовки до неї, особливо закупки канцтоварів:

Пам’ятаю, як я любила 1 вересня, сам процес підготовки до школи: закуповувати канцтовари, підручники, обгортати їх. Це у мене викликало задоволення. А ще я любила очікування, коли за літо давно не бачилися з друзями, сумували один за одним, а потім збираємося всі разом на святковій лінійці. Особливо в старших класах для нас перший дзвінок і останній були завжди дуже зворушливим, і чим ближче до закінчення школи, тим більше ми розуміли, що час летить швидко, і нам залишилося дедалі менше вчитися.

Так само й ведуча "Сніданку з 1+1" Людмила Барбір: сказала, що школа для неї дуже щасливий період. Була відмінницею та отримала золоту медаль, проте дуже добре пам'ятає, як всім класом тікали з уроків:

А ще завжди хотіла, аби на 1 вересня мене обрали тією дівчиною, яка дзвонить у дзвіночок сидячи на плечі у старшокласника. Але, на жаль, обирали завжди найменшу дівчинку. Зате я тримала у руках великий золотий ключик, який символізував «ключ до знань». 
У мого сина Тараса 1 вересня лінійки не буде. За порадою МОЗ ми її оминемо, але у нашій школі вона буде для першого і випускного класів. Решта учнів будуть кожен окремо у себе у класі проводити святковий перший урок. Якщо погода дозволить, потім з дітьми і батьками підемо відсвяткуємо на відкритому повітрі. Хочу побажати усім школярам та їх батькам продуктивного нового навчального року, а головне – міцного здоров’я! Бережіть себе!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актор Сергій Кияшко про свого героя Мирослава у серіалі «Моя улюблена Страшко»: «Він геній з дуже паскудним характером»

Ведуча ТСН Соломія Вітвіцька досі з теплом згадує своє 1 вересня першого класу:

Уявіть собі: глибока ніч. Мама прасує мені фартушок та бантики, а всі сидять у вітальні та говорять про те, що так швидко минає час, як я виросла і вже йду до школи. Вранці всі разом пішли на лінійку. Такі ошатні, щасливі. Навіть мій молодший брат Северин пішов з нами, а не у дитячий садок. А після першого уроку всією родиною святкували День знань у кав’ярні з морозивом.

А ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв згадує цей час з економічними проблемами, проте не без доброго:

Я дуже добре пам’ятаю своє перше вересня. Якраз тоді ввели гривню, а в мене батьки працювали у сфері товарів, послуг. Для них це був пекельний період. А тут ще я йду в перший клас. В мене були величезні довгі гладіолуси для вчительки, і великий портфель – майже як я. Пам’ятаю, що намагався виглядати своїх батьків, які змогли зазирнути бодай на якусь хвилинку, щоб підтримати. Я заплутався у своєму рюкзаку і гладіолусах... і ледь не впав! Рядок з дітей ледь не впав разом зі мною. Це був комічний епізод. Думаю, якби в ті часи вже існував тікток, ми б, безсумнівно, стали його героями! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька опублікувала перші фото з відпустки у сонячній Каліфорнії

А от Лідія Таран, ведуча ТСН, коментує своє шкільне фото так:

Мабуть, по-моєму обличчю помітно, що я не дуже любила ходити до школи, а ось Макар навпаки — обожнював. Він завжди був старанним та працелюбним, найпершим вставав зранку! Зараз він талановитий викладач-історик, сходознавець, поліглот. А про себе я пам’ятаю одного року проспала перше вересня, пішла в капцях. Потім на півдорозі помітила і довелося повертатися, щоб перевзутись. Це було смішно!

У ведучого "Твій день" Володимира Рябчуна найяскравіші шкільні спогади пов'язані з активностями:

У мене найкрутіші моменти в школі були пов'язані з позакласними активностями. Організатор (тодішній) Наталія Михайлівна побачила в мені потенціал ведучого, тому я стояв на "сцені" усіх шкільних заходах. Плюс, вона працювала з моїм голосом, вимовою і вчила триматися перед аудиторією. За це я завжди буду вдячним пані Наталі. А ще!!! Якось я зламав праву руку, навчився писати лівою і почав розуміти геометрію, та ще й так добре, що склав іспит з геометрії на відмінно!

Новини по темі