У День матері ведучі "1+1 Україна" та "1+1 Марафон" згадали настанови своїх мам та поділилися зворушливими сімейними фото

Як виглядають мами ведучих 1+1 Україна та 1+1 Марафон: фото

Наталя Островська, Валентина Хамайко, Святослав Гринчук та інші ведучі 1+1: про настанови своїх мам та батьківство.

Поділитися:

Святослав Гринчук, ведучий ТСН і 1+1 Марафон

Яка головна настанова вашої матері допомагає вам у житті й ви хочете цьому навчити ваших дітей?

Є речі, які можуть здатися ординарними, бо за них майже усі діти вдячні своїм матерям: турбота, любов, підтримка. Хоча це завжди дуже індивідуальні історії, неповторні спогади перед очима. Я ж до цього списку ще додав би довіру, за яку мамі вдячний. За вміння доносити свою позицію, але не тиснути. 

Не секрет, що коли обирав свою майбутню спеціальність після школи, мама більше хотіла, аби я займався точними науками, пов'язаними з математикою. Але поважала мій вибір і допомагала його реалізувати. Те саме, коли вирішив перебратись до Києва… 

На якомусь етапі ставитись до дитини і її планів вже не зверхньо, а з повагою та розумінням, хоч і раціонально — скіл, який, думаю, дуже корисний для батьків. Хочу вірити, що і мені він підкориться з часом.

Святослав Гринчук з мамою

Святослав Гринчук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли святкувати День матері в Україні: історія свята, та як привітати маму

Наталя Островська, ведуча ТСН і 1+1 Марафон, проєкту “НАТО”

Що значить для вас бути мамою?

Любити безмежно. Віддавати себе всю і нічого не чекати у відповідь. 

Чому вас вчать ваша донька?

Радіти дрібницям. Першому «агу», першому самостійному перевертанню на животик, реакції на прикорм. Маленькі діти надзвичайно щирі у своїй поведінці, від них заряджаєшся цією справжністю!

Яка головна настанова вашої матері допомагає вам у житті й ви хочете цьому навчити ваших дітей?

Мама завжди вчила вчиняти по совісті. Хто б що не говорив, не радив, не пропонував, варто завжди слухати себе і діяти щиро по життю. Взагалі чимало маминих порад переусвідомила лише з появою дитини. Тепер розумію, чому деколи мама хвилювалась, дзвонила, переживала, відчуття матері, інтуїцію не спутати ні з чим.

Наталя Островська

Наталя Островська

Валентина Хамайко, ведуча «Сніданок з 1+1»

Що значить для вас бути мамою?

Бути мамою — це велика відповідальність. Це суміш емоцій в яких багато любові, сумнівів, докорів сумління і переживань. Нещодавно прочитала, що бути мамою - це постійно балансувати між «віддам за тебе своє життя» і «залиште мене в спокої». Прочитавши, дуже сміялась, бо це дуже влучне порівняння! А ще бути мамою це любити не за щось, а часто незважаючи ні на що.

Я вдячна всесвіту за таку велику довіру до мене: мати двох доньок і двох синів. Щодня стараюсь не втратити з ними звʼязок, бо ростуть вони дуже швидко. Стараюсь навчити їх не боятися важких розмов і складних задач. 

Валентина Хамайко

Чому вас вчать ваші діти?

Діти щодня вчать вижимати з 24 годин максимум. З появою дітей я зрозуміла, що у цьому світі можна жити щасливо, навіть якщо тобі не вдається все контролювати. Бо діти як ніхто своїми збитими колінками, хворобами чи несподіваним болем у зубі, можуть дуже швидко змінити наші план. Діти великі провокатори-маніпулятори і тому своїми вчинками вони часто стимулюють прояв темної сторони характеру у інших. З дітьми я навчилась вибачати і проговорювати свої і їхні помилки, аналізувати ситуацію, визнавати свої помилки і просити вибачення. З дітьми я зрозуміла, що вчитися потрібно все життя!

Яка головна настанова вашої матері, яка допомагає вам у житті й ви хочете цьому навчити ваших дітей?

Мама завжди формувала в нас думку, що родина — це велика цінність і сила, що найрідніша людина - це сестра чи брат. Особливо у ті моменти, коли ми сварилися.  Зараз у нас з сестрою чудові стосунки. А ще, завдяки мамі, я розуміла, що любов немає меж.

Валентина Хамайко

Неля Шовкопляс, ведуча «Сніданок з 1+1»

Що для Вас значить «бути мамою»?

Для мене бути мамою — навчитись безумовної любові, навчитись безумовного терпіння та прийняття. Бути мамою - мати ці три компоненти у комплексі.

Чому Вас вчать ваші діти?

Діти, як найголовніші вчителі по життю, вчать мене абсолютно усьому тому, про що я вже зазначала вище - любові, терпінню. Вони навчають мене безумовно приймати, якомога менше критикувати та більше дарувати тепло, нічого не очікуючи натомість.

Завдяки дітям я вчусь розмовляти на цілковито різні теми, заглядати у свій внутрішній світ, підіймати на поверхню болючі місця та травми та пропрацьовувати їх. Також дають розуміння, що вони не моя власність. Діти - окремі душі, індивідуальності, які прийшли в цей світ через мене. З однієї сторони, вони дарують величезну кількість безумовної любові нам як батькам, бо вони нас приймають будь-якими. З іншої сторони, вчать цього нас.

Яка головна настанова матері допомагає вам у житті й ви хочете цьому навчити ваших дітей?

Як таких настанов від мами не було. Просто був приклад того, що якщо щаслива мама, то родина теж щаслива. Мені здається, мама мені передала це, і це я хочу передати своїм синам.

Неля Шовкопляс з мамою

Неля Шовкопляс з синами

Марічка Падалко, ведуча ТСН і 1+1 Марафон

Що значить для вас бути мамою?

Бути мамою для мене в першу чергу означає бути другом, наставником і людиною, яка любить, приймає і беззаперечно підтримує. Так само для мене бути мамою, особливо зараз, коли діти вже підлітки, означає - вчитися.

Раніше для цього я «використовувала» студентів нашої медіашколи 1+1, бо мені завжди хотілося не відставати від молодого покоління. Тому студенти для мене були джерелом нових знань, тенденцій і розуміння, про що взагалі зараз думає молодь. А тепер цією молоддю фактично стали вже мої діти. Тому мені з ними дуже цікаво, розпитувати про різне, знати їхні точки зору з різних питань, бо вони виросли розумними і спостережливими. Вони бачать світ зовсім інакше, ніж я.

Чому вас вчать ваші діти?

Мої діти вчать мене толерантності, хоча я сама вважала, що добре в цьому розбираюся, як журналіст знаю, як правильно називати ті чи інші речі або явища, щоб засвідчувати свою толерантність на папері, але діти в цьому, мені здається, ще більш просунуті. Я навіть іноді дивуюсь, наскільки вони вільні від радянського чи якогось колоніального спадку.

Марічка Падалко

Єгор Гордєєв, ведучий «Сніданок з 1+1»

Є мами, які оберігають, а є мами, які відтворюють. І ті, і ті прекрасні мами, але в мене та мама, яка відтворює. Це дуже рідкісно, особливо в час, коли всі і все має змінюватись: вона не боїться навколо себе змінювати простір і змінюватись сама, не боїться ставити питання і виходити із зони комфорту. Вона така велика рушійна сила, причому не тому, що так написано у книгах і тому, що так треба вижити, а тому що в неї це закладено, в неї це органічно і природно, як в багатьох мамах, які зберігають. Від неї природно йде затишок і т. д. Мама відтворює затишок і відтворює там свою таку маленьку цивілізацію всюди, де вона є. 

От будучи абсолютно міською людиною, вона створила прекрасний заміський будинок за якісь абсолютні копійки і це навіть не в грошах справа, а в тому як вона до цього підходить, як вона винаходить свої методи вирощування рослин на піску, як вона бачить в своєму саду, який вона відтворює, оту велику дальню історію стратегічної побудови того, чого немає в країні, чогось такого стратегічного, великого, світлого. 

Мама — це такий великий горизонт, яка абсолютно надихає і тримає. І якою б мама у вас не була, знайте, що вона ваша мама і в потрібний момент завжди знайде ту силу, ті слова, ту енергію або навіть мовчанням, аби поповнити вашу енергію, якої у вас зараз немає.

Єгор Гордєєв у 6 місяців

Єгор Гордєєв

Новини по темі