Как похудеть с помощью брокколи: Советы диетолога
Диетолог рассказала о полезных свойствах низкокалорийной капусты брокколи.
Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда НасироваГалина Незговорова, постійний експерт програми «Сніданок з 1+1», розповіла, чому броколі є одним із найкорисніших сезонних овочів.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ БРОКОЛІ
Капуста броколі містить велику кількість різних вітамінів, тому її сміливо можна назвати природним полівітаміном. У 100г броколі кальцію більше, ніж у молоці, а вітаміну С , ніж у цитрусових, а вміст вітаміну А прирівнюється до рівня моркви та гарбуза.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати вітамінний салат для схуднення з кольрабі.
Як зміцнити імунітет за допомогою черемшіФУНКЦІЇ КАПУСТИ БРОКОЛІ
1. Виводить зайву воду та солі з організму.
2. Очищує кишечник від токсичних речовин.
3. Знищує холестерин.
4. Сприяє схудненню, адже 100г капусти містить 34 кКал, а у відвареному вигляді 27 кКал/100г.
Плюси та мінуси щоденного вживання перших страв - Поради дієтологаЯК ПРИГОТУВАТИ БРОКОЛІ
Найкориснішим є вживання броколі у сирому вигляді у салатах, а оптимальною термічною обробкою є варіння. Варити капусту броколі слід у підсоленій воді, але не більше 5 хвилин.
РЕЦЕПТ КОТЛЕТ З БРОКОЛІ ВІД РУСЛАНА СЕНІЧКІНА
КОТЛЕТИ З БРОКОЛІ – ІНГРЕДІЄНТИ
Броколі – 350 г
Картопля – 250 г
Цибуля – 1 шт
Яйце – 1 шт
Мигдальне борошно – 1,5 ст.л
Твердий сир – 50 г
Зелень і спеції за смаком
Простий рецепт пісного салату з моркви та апельсинаЯК ПРИГОТУВАТИ КОТЛЕТИ З БРОКОЛІ
1. Броколі варити 3-4 хв, і помістити в дуже холодну воду, щоб зберегти колір і природну структуру овоча.
2. Дрібно нарізати капусту. Висипати в миску.
4. Нарізану картоплю, цибулю, петрушку та сир додати до броколі.
5. Додати мигдальне борошно, яйце та спеції за смаком. Перемішати всі інгредієнти.
9. Зліпити з овочевого фаршу батончик (форма схожа на суші).
11. Запікати при 200 градусів 25-30 хв.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про 4 вітаміни, які допоможуть покращити стан шкіри, волосся та нігтів.