Як позбутися вугрів у дорослому віці

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Лікар розповів про основні причини висипань у дорослих та порадив ефективне лікування.

Поделиться:

 

Як боротися зі зморшками за допомогою косметичних засобівУ програмі «Сніданок з 1+1» лікар-терапевт Тетяна Анікєєва розповіла, що може бути причиною висипань у дорослому віці та порадила дієві методи лікування акне.

Читайте також: Які продукти потрібно вживати, щоб зберегти здоров'я печінки.

Акне або вугрове висипання – проблеми, знайомі багатьом, навіть дорослим жінкам. Пізнє акне може з’явитися у віці 30-40 років або навіть у період менопаузи. Запалення сальної залози найчастіше вражає шкіру на обличчі, спині, шиї або зоні декольте.

ПРИЧИНИ ВИСИПІВ

Дуже часто причиною висипання є недомагання внутрішніх органів та систем організму. Причиною цього може бути і гормональний дисбаланс, також стреси, які призводять до посилення вироблення гормонів, які стимулюють сальну залозу.  Також це може бути неправильне харчування, захворювання шлунково-кишкового тракту чи ендокринної системи.

В першу чергу причини висипання в дорослому віці такі ж самі, як і в підлітковому. Що б не казали з приводу віку, харчування та стресів, все-таки на 90% причиною може бути гормональний дисбаланс, - зазначає Тетяна Анікєєва.

Існує кілька різних видів висипань, тому необхідно звернутися до дерматолога, який має тісно співпрацювати з гінекологом чи гінекологом-ендокринологом, і визначить причину запалення.

Дуже часто дерматологи намагаються зв’язати висипання із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. На 100% зв'язок не доведений. Багато інфекційних захворювань також можуть стати причиною появи акне, - запевняє лікар.

Читайте також: Як кинути палити й не набрати після цього зайву вагу.

ЯК ПОЗБУТИСЯ ВУГРІВ У ДОРОСЛОМУ ВІЦІ

  1. Змінити догляд

Боротися із проблемою жінки зазвичай починають косметичними  засобами. Якщо ж ті не допомагають, вдаються до найнебезпечніших процедур, серед яких очищення шкіри у домашніх умовах.

Чистку в домашніх умовах я категорично не рекомендую, тому що це може погіршити процес, може навіть з’явитися вторинна інфекція, а також може залишитися слід на шкірі після такої процедури, наприклад, пігментація чи рубці, - наголошує лікар.

Щоб позбутися неприємного висипання на шкірі, місця скупчення вугрів необхідно очищати за допомогою м’якого мила або пінки і ретельно ополіскувати.

Пам’ятайте, що використання скрабів подразнює шкіру і підсилює появу вугрів.

Якщо ви проводите багато часу на повітрі, користуйтеся сонцезахисним кремом зі ступенем захисту не менше SPF-15. Усупереч поширеній думці сонячне світло не тільки не лікує вугрові висипання, а й загострює стан.

Шкіру обов’язково потрібно захищати від ультрафіолету. Проте намагайтеся обирати засоби без камедогенних олій, вони можуть викликати появу акне і погіршувати ситуацію, - радить Тетяна Анікєєва.

  1. Позбутися шкідливих звичок.

Щоб уникати неприємних цяток на шкірі намагайтеся також відмовитися від поганих звичок, алкоголю та куріння. Замість масної та смаженої їжі додавайте в раціон свіжі овочі, фрукти, зелень та кисломолочні продукти.  

На 100% досі недоведений зв'язок між харчуванням та вугровою хворобою. Однак здорового харчування все-таки варто дотримуватися і вживати солодощі по мінімуму, - переконує експерт.

Якщо ж прищі та чорні цятки на шкірі довго не зникають, проконсультуйтеся з лікарем, адже висипання можуть бути симптомом серйозного захворювання.

Самостійно ставити собі діагноз не варто. Навіть самих вугрів існує близько 5 типів і усі вони лікуються по-різному. Тому в першу чергу  обов’язково потрібно звернутися до лікаря-дерматолога, - наголошує лікар.

Нагадаємо, не так давно лікар розповів, як схуднути без шкоди для здоров’я

 

Новости по теме