«Ми маємо унікальний досвід, коли дівчата, яких вмовляли не виношувати, народили здорове немовля», – головний лікар Інституту Амосова Сергій Сіромаха

Головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Сергій Сіромаха розповів про ініціативу "Твоя мрія"

Головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Сергій Сіромаха розповів про допомогу породіллям завдяки благодійній ініціативі «Твоя мрія».

Поділитися:

Гостем студії «Твій день» сьогодні став головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Сергій Сіромаха.

Сергій Сіромаха подякував всім, хто долучився і продовжує долучатися до благодійної ініціативи «Твоя мрія», щоб допомогти майбутнім мамам, які мають вади серця, та їхнім новонародженим дітям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший мільйон гривень у благодійній справі «Твоя Мрія» зібрано: допомагай і маєш шанс виграти разом з «Твій день» на 1+1

В Інституті Амосова вже 7 років діє єдина в Україні програма акушерської кардіології. Сергій Сіромаха розповідає:

Ми вибудовуємо дорожню карту щасливого материнства, маємо унікальний досвід, коли дівчата, яких вмовляли не виношувати, народили здорове немовля. Ми показали нашому медичному суспільству, що це можливо, якщо за роботу беруться професіонали, які мають необхідне обладнання.

Сергій Сіромаха

На прямому включенні зі студією була Олена Швидка, яка нещодавно втретє стала мамою. Сина Богданчика вона народила саме завдяки програмі акушерської гінекології, адже має вади серця. Олена говорить:

Зараз і я, і дитина почуваємо себе добре. Це була важка вагітність, але лікарі мене усіляко підтримували, зробили все необхідне, щоб я змогла виносити дитину.

За 3 місяці на Олену чекає обстеження та операція на серці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіктокери підтримали благодійну ініціативу «Твоя мрія»: танцюй, рятуй серця та долучайся до розіграшу машини

В Україні щороку понад 2000 жінок, які прагнуть народити дитя, ризикують життям через хвороби серця. Єдине місце в Україні, де можна їм реально допомогти – Національний Інститут серцево-судинної хірургії імeні М. М. Амосова, де є програма “акушерська кардіологія”. Однак в інституті не вистачає потрібного обладнання та комплектації для інтенсивної терапії.

Твоя мрія

Тож «Твій день» спільно з благодійним фондом «Крона» та компанією «НІКО МЕГАПОЛІС» запустили благодійну ініціативу «Твоя Мрія», головний благодійний подарунок якої – італійська червона автівка зі скляним дахом! Отримати машину можна, якщо допомогти тим, хто цього дуже потребує: мамам і немовлятам з вадами серця.

Твоя мрія

Для цього потрібно перейти на сайт mriya.1plus1.ua, натиснути кнопку «Хочу спробувати», та перерахувати благодійний внесок у розмірі від 200 гривень. Це можна зробити до 15 грудня включно. Усі кошти, зібрані під час благодійної справи, будуть витрачені на придбання необхідного медичного обладнання для новонароджених.

Твоя мрія

Завдяки щирості і добрим серцям українців за перші дні благодійної інціативи вже зібрано понад 1 мільйон гривень. За ці кошти придбають два німецькі реанімаційні бокси для немовлят Lifetherm та дві спеціальні  приліжкові медичні тумбочки. Одна система коштує 490 тисяч гривень: на дві піде 980 тисяч гривень, та 45 тисяч гривен на тумби. На заклик про допомогу зцілити серця мам і немовлят відгукнулися близько 5000 разів та збір триває далі – рухаємося до позначки зібраних коштів в 2 мільйони гривень і більше! Всі гроші підуть на благодійність. Кожен внесок від 200 гривень – це ще один удар серця!

Твій день

Сергій Сіромаха додає:

У нас дуже великі плани. Це обладнання допоможе нам виходжувати дитину у нас в інституті, поряд з мамою, а не розлучати їх на період лікування. Найбільш амбіційні наші плани – обладнати в нашому інституті повноцінний пологовий зал. Зараз ми готові приймати 5-6 вагітних одночасно, але цілком реально можемо розширитися до повноцінного відділення на 20-25 ліжок.

«Твоя мрія» триває до 15 грудня включно, і ми всі разом можемо постаратися зібрати на: СРАР-апарати аби новонароджені могли дихати на повні легені, шафу для стерилізації медичних інструментів, гінекологічне устаткування, хірургічний аспіратор для безпечних операцій та реанімації, ультрафіолетову лампу, сучасні ліжка та меблі для палат, а також навчальну лабораторію із симуляційним обладнанням та інше. Дивіться відео про те, як просувається збір коштів: