На 1+1 прем'єра серіалу "Убити Сталіна" з Домогаровим і Пореченковим!

На 1+1 прем'єра серіалу "Убити Сталіна" з Домогаровим і Пореченковим!

4 листопада, о 20:15 на каналі 1+1 стартує 8-серійна картина "Убити Сталіна" з Олександром Домогаровим і Михайлом Пореченковим у головних ролях.

Поділитися:

Канал 1+1 і далі тішить глядачів прем'єрами! У понеділок, 4 листопада, о 20:15 на каналі 1+1 стартує 8-серійна картина "Убити Сталіна" з Олександром Домогаровим і Михайлом Пореченковим у головних ролях. Режисером виступив Сергій Гінзбург, автор улюбленої всіма сімейної саги "І все-таки я кохаю"!

Дія розгортається восени 1941 року. Німецькі війська вже стоять біля Москви. Керівництво рейху планує замах на Сталіна під час військового параду 7 листопада. Працівникам КДБ на чолі з капітаном Іваном Бережним (Олександр Домогаров) доручено зірвати акцію, сплановану ворогом...

- Військову історію знаю з розповідей батька, - ділиться Олександр Домогаров. - Я народився, коли йому було вже 49. У дитинстві часто розглядав його фотографії, парадний піджак з величезною кількістю медалей, нагородні листи. Його спогади про ті роки були різними. Але, тільки серйозно захворівши, тато почав говорити, як на війні було страшно, скільки крові, втрат...

Головного супротивника героя Домогарова, німця Мартіна Хесса, у серіалі зіграв Михайло Пореченков. Режисер дозволив акторові самому вибрати, в якій ролі він хоче знятися. Той відкидав героїв одного за іншим, пояснюючи, що щось схоже вже грав. Коли ж Сергій Гінзбург запропонував йому образ лиходія-німця, розсміявся: "Ну який з моїм обличчям німець?!". А потім подумав і погодився.

Вождя в серіалі грає Анатолій Дзиваєв. Це далеко не перший Йосип Віссаріонович у його біографії. Актора навіть називають "найпереконливішим Сталіним російського кінематографа". У ролі вождя він з'являвся у таких фільмах, як "Тухачевський. Змова маршала", "Поєдинок", "Берія. Програш", "Жуков". Актор за звичкою і поза знімальним майданчиком носить вуса і зачісує волосся назад.

Основна частина натурних зйомок серіалу проходила в Рибінську і Ярославлі. Перше, з чим зіткнулася знімальна група, - 30-градусні морози.

- Холодно було так, що якщо в першому дублі ти ще міг говорити, то в другому - вже ні. Замерзав умить! - згадує Олександр Домогаров.

Не обійшлося на зйомках і без неприємностей. У сцені, де один з головних героїв на машині врізається у склад боєприпасів, дверцята в момент зіткнення несподівано заклинило. Автомобіль палав у вогні, а в ньому був замкнений каскадер - тільки після кількох спроб йому вдалося вибити дверцята ударом ноги. На щастя, чоловік не постраждав, але дуже журився через те, що улюблені штани (особливо міцні, пошиті спеціально для роботи) пошкоджені вогнем. Крім каскадерів, у зйомках також був задіяний військовий консультант, який підказував знімальній групі, де встановлювати зенітки, які були погони, скільки разів під час війни змінювалася форма, як звертаються до старшого за званням і багато іншого.

Дивіться серіал "Убити Сталіна" з понеділка по четвер о 20:15 на каналі 1+1 по дві серії одразу!