Повернення до офлайн освіти: як батьки можуть підтримати дітей у новому навчальному році

Як підтримати дітей в умовах очного навчання
Freepik

Роль батьків у переході до офлайн навчання 2023: як підтримати дітей під час повернення на очне навчання.

Поділитися:

За останні 3 роки дистанційне навчання стало звичним явищем, а деякі школярі та студенти вже забули, як це — сидіти на уроці в класі, а не лежати в ліжку. Тривале онлайн навчання серйозно вплинуло на сприйняття учнями методів освіти. Повернення на офлайн може стати серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу. У цей період підтримка та допомога батьків є необхідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн чи офлайн: розбираємося, як дистанційне навчання впливає на молодь

Які труднощі можуть виникнути при поверненні на офлайн

► Непосидючість
► Страх провалу
► Слабка здатність фокусувати увагу
► Небажання вчитися
► Страх соціалізації
► Погана пам’ять

школяр

Фото: Freepik.com

Школа офлайн: як адаптувати дитину до очного навчання

1. Говоріть про емоційний стан дитини.

Негативні прояви дитячої поведінки в цей період можуть бути проявом стресу та страху. Проговорюйте зі своїм школярем речі, які його турбують, не лайте за невдоволення і продовжуйте м’яко наголошувати на необхідність такого формату навчання.

2. Погані результати — не вирок.

Сварити за двійку в перший тиждень офлайну — погана стратегія. Так, тенденція регресу рівня знань за часи дистанційного справді існує, і вона точно не вирішиться за перший день уроків у класі. Успішність вашої дитини може погіршитися, і вам варто з цим змиритися. Головне — допомогти школяру адаптуватися, а там вже він сам зможе вийти на прийнятний для себе рівень оцінок.

3. Сприяйте соціалізації з іншими дітьми.

За останніх три роки у середовищі класу багато що могло змінитися. Після такої довгої перерви в очному навчанні для дітей важливо відновити дружні зв’язки. Не забороняйте своєму школяру піти погуляти після школи чи з друзями відвідати кіно — це необхідно для їх комфортного перебування в соціальному середовищі.

4. Допоможіть з розподілом часу.

Офлайн навчання займає більшу частину дня та вимагає чимало ресурсів. Ймовірно у вашої дитини виникнуть проблеми з тайм-менеджментом. Поговоріть зі школярем та разом подумайте над комфортним графіком. Важливо: цей розклад не має бути суворим та змушувати дитину жити по годинах, просто окресліть загальні рамки.

5. Піклуйтеся про здоров’я.

Міцне здоров’я дитини — важливий фактор для успішного навчання. Подбайте про правильне харчування, особливо це стосується перекусів у школі. Так, наприклад, страви з цукром негативно вплинуть на концентрацію та пам’ять школяра, тож їх варто уникати. Усунувши фізичні подразники, ви полегшите адаптацію дитини до очного навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зібрати ланч-бокс в школу: поради дієтологині у "Сніданку з 1+1"

Підтримуйте своїх дітей, адже їм це зараз дуже необхідно. Бажаємо успішного та безпечного навчання всім учням та їх батькам!
 

Новини по темі