Як вилікувати акне: поради від експерта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Якщо вас турбують прищі, проблема може бути набагато глибше.

Поділитися:

Прищі псують життя не лише підлітків. У дорослому віці від неприємних висипань на шкірі найбільше страждають жінки. Після 25 років з акне стикається кожна 2 представниця прекрасної статі..

Акне, або запалення сальної залози, найчастіше вражають шкіру на обличчі, шиї, спині або зоні декольте. Але причина висипання зазвичай ховається у внутрішніх органах людини. Прищі або чорні цятки на шкірі можуть бути симптомами захворювання. Тож якщо проблема довго не зникає, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Вікторія Зимовець, лікар-дерматолог

Причиною акне може бути гормональний дисбаланс. Стреси, які призводять до того, що надниркова залоза посилено виробляє гормони ендрогени. Цей гормон якраз і провокує підвищене саловиділення. Також це може бути захворювання шлунково-кишкового тракту: неправильне харчування, шкідливі звички.

Наталя Носко, лікар-терапевт

Вугрова хвороба або акне – це захворювання сальних залоз, яке проявляється їхньою закупоркою в результаті цього запалення. Найчастіше це проблема молодих людей в період статевого дозрівання. Але інколи з цим стикаються і  дорослі люди.

Шкіра – це окремий орган, і вона реагує на різні зміни, які відбуваються всередині організму. Функції усіх органів, в тому числі шкіри, регулюються нервовою і гормональною системою. Звідси висновок: будь-які зміни, які з’явились на шкірі дорослої людини, говорять про те, що це лише «вершина айсбергу». Зрозуміти чому порушилась регуляція даної залози допоможе не тільки дерматолог, але й гінеколог,  ендокринолог та гастроентеролог. Вони зможуть підібрати і відповідне лікування.

 ПРИЧИНИ

1)            Людина багато користується косметикою, і при цьому не завжди ретельно знімає макіяж.

2)            Неякісна косметика

З іншого боку можуть бути дуже складні випадки:

1)            Це захворювання статевих залоз, як у жінок, так і у чоловіків.

2)            Порушене функціонування надниркової залози, щитовидної залози, печінки.

 

ЯК ПОЗБАВИТИСЬ ПРИЩІВ

Видавлювання прищів і маскування їх не вирішить проблему. Щоб позбутися висипання на шкірі передусім треба позбутися від куріння, зловживання алкогольними напоями та шкідливими для шлунку напівфабрикатами. А замість масної та смаженої їжі додавати в раціон свіжі овочі, фрукти, зелень та кисломолочні продукти.

Новини по темі