Сніданок з 1+1: У яких продуктах найбільше йоду
Сніданок з 1+1
07:00
Будні

Щитоподібна залоза – примхливий орган. І схильність до його паталогії має чи не кожен українець.
Саме тому варто пильно стежити за власним здоров'ям і здоро'ям своїх дітей. Адже захворювання щитовидки призводять до тяжких проблем серцево-судинної системи, онкології, а також безпліддя у жінок.
Аби йододефіцит організму не зіпсував вам життя, насамперед, правильно харчуйтеся.
ДОБОВА НОРМА ЙОДУ ДЛЯ ДОРОСЛИХ І ДІТЕЙ:
- Добова норма для дитини від 1 до 8 років становить 90 мкг.
- Для дітей від 9 до 13 років – 120 мкг.
- Для дорослих – 150-180 мкг.
У ЯКИХ ПРОДУКТАХ НАЙБІЛЬШЕ ЙОДУ?
- Найбагатша на йод морська капуста. Лише 100 г ламінарії, а це дві столових ложки на день становлять добову норму йоду.
- На другій позиції за вмістом йоду – сардини, морепродукти, оселедець. У середньому в них від 70 до 150 мкг.
- Одне яйце містять 18 мкг йоду.
- У 100 г молока і твердого сиру 16 мкг.
- У 100 г яловичини та гречки по 12 мкг йоду.
Новини по темі
Військові біолабораторії як черговий вид роспропаганди: у “Сніданку з 1+1” пояснили, як з’явився фейк з біолабораторіями на території України
Чи небезпечний фермерський лосось: 5 ознак якісної риби від Костянтина Грубича
Що впливає на вартість шкільних обідів (розповіли у "Сніданку з 1+1")
Загроза дефіциту скла в Україні: чи збільшаться ціни на вікна (пояснили в "Сніданку з 1+1")