Ведуча "Сніданку з 1+1" Неля Шовкопляс закликає мешканців перевіряти укриття та скаржитись місцевій владі

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Неля Шовкопляс закликає перевіряти укриття та скаржитись місцевій владі

Ведуча "Сніданку з 1+1" пропонує підтримати ініціативу з перевірки укриттів.

Поділитися:

Після трагедії в Деснянському районі внаслідок ракетного обстрілу 1 червня активно постало питання доступності укриттів. Ведучі "Сніданку з 1+1" закликають долучитися до ініціативи #моєукриття, аби змусити міську владу зробити їх доступними та придатними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрите укриття під час повітряної тривоги: куди звертатися та що можна зробити (список укриттів по Україні)

Так, ведуча "Сніданку з 1+1" Неля Шовкопляс опублікувала декілька світлин укриття власного будинку та запропонувала українцям приєднатися до перевірки укриттів.

"Після вчорашньої трагедії в Деснянському районі з жертвами біля закритого укриття ми вирішили порушувати це питання до тих пір, поки міська влада не зробить їх доступними та пригідними. Щоб туди можна було не лише увійти в першу чергу, а ще й мати можливість там перебувати більш-менш нормально, а не як в кімнаті з фільму жахів! Тому закликаємо вас долучитися до перевірки укриттів #моєукриття".

Щоб долучитися до ініціативи, потрібно опублікувати свої світлини укриттів без адрес та відмітити міську владу. Також повідомити про зачинене або недоступне укриття можна у Київ Цифровий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це корисно: онлайн-карта повітряної тривоги в Україні — де дивитись

Як повідомити про зачинене укриття

  • Нещодавно в додатку Київ Цифровий з’явилася офлайн-мапа укриттів. Якщо потрапити до сховища не вийшло, виберіть місце на мапі та натисніть в інформаційній картці "Поскаржитися на укриття". 
  • Щоб користуватися мапою укриттів «поза мережею», користувачам достатньо один раз зайти в застосунок, коли є інтернет. Мапа автоматично завантажиться у фоновому режимі.
Новини по темі