5 вітамінних напоїв для підвищення імунітету

Які напої допоможуть підвищити імунутет

Уберегтися від осінніх застуд допоможуть корисні вітамінні напої.

Поділитися:

Проблема прояву застуд виникає найчастіше у період осені-зими.

Вітамінні напої, що підвищують імунітет, корисно пити як в профілактичних цілях так і для боротьби із застудою. Якщо вчасно зайнятись здоров'ям та почати, то хвороба може відступити.

Ми пропонуємо вам рецепти напоїв, які підвищують імунітет.

1.  Морквяний сік
Напій солодкий, смачний та доступний. Він містить комплекс вітамінів групи В, вітамін С, натрій, калій, фосфор і залізо.
У сукупності все це підтримує в організмі кислотно-лужний баланс, покращує роботу печінки, підіймає тонус стінок кишківника і чудово впливає на нерви.

2.  Настій шипшини
У шипшині міститься достатня кількість вітаміну С, який оберігає імунну систему від ризику захворіти на грип та інші простудні захворювання. До того ж в плодах цієї рослини аскорбінової кислоти в 10 разів більше, ніж в чорній смородині, і в 50 разів більше, ніж в лимонах.

3.  Обліпиховий чай
У всього 100 г обліпихи міститься добова норма, необхідна для повноцінного життя людини. Вона здатна добре підвищити імунітет та є прекрасним засобом від застуди та кашлю (особливо в поєднанні з медом). Такий чай допомагає при лікуванні верхніх дихальних шляхів.

4.  Кава
В одній чашці кави міститься близько 1000 мг антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали, тим самим захищаючи здорові клітини організму. Крім цього кава доброчинно впливає на імунну та травну системи. Напій збільшує виділення шлункового соку, що сприяє кращому засвоєнню їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фруктова дієта: Чи справді сприяє схудненню та чим загрожує

5.  Сік брокколі
Цей напій доведеться розводити, інакше замість того, щоб допомогти своєму організму, ви ризикуєте йому нашкодити. Сірка, кальцій, калій, вітаміни В1 і С - стандартний комплект для міцного імунітету. Сік брокколі до того ж багатий на білки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Новини по темі