Бананова дієта

Бананова дієта

Бананова дієта - це швидкий і доступний спосіб скинути зайві кіло.

Поділитися:

Банани часто приносять людям, які хворіють, адже цей фрукт піднімає настрій та заряджає енергією. Нещодавно вважали, що банани та дієта – це несумісні речі. Однак, зараз бананова дієта – досить популярна, бо допомагає скинути за три дні приблизно 3 кг ваги.

Канадські вчені довели, що банани стимулюють виділення слизу в шлунку і оновлення епітелію його стінок, які захищають стінки шлунку від пошкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини Хамайко

Для бананової дієти підходять не всі фрукти. Наприклад, не куштуйте зелені або надто міцні банани, які здаються не стиглими, а також маленькі банани. Крім того, для бананової дієти не підходять сушені банани, вони надто калорійні. Те ж саме стосується і смажених бананів.

Вибирати слід стиглі, м'які свіжі фрукти з шкіркою яскраво-жовтого кольору. Ретельно чистіть плоди, прибираючи не тільки шкірку, а й білі нитки.

Перед тим як сісти на бананову дієту, потрібно обов'язково зробити підготовчий розвантажувальний день. Відмовтесь напередодні від жирної, смаженої, копченої та солоної їжі. Впродовж дня пийте зелений чай і мінеральну воду без газів. Таким чином організм зможе налаштуватись на очищення.

Упродовж дня під час дієти можна з'їсти 1,5 кг очищених від шкірки бананів - в ідеалі за шість прийомів. Воду і чай без цукру можна пити в необмеженій кількості. Останній прийом їжі - за 3 години до сну. Організм людини так отримуватиме 1300 калорій в день, не відчуваючи дискомфорту.

Для закріплення результатів дієти рекомендується впродовж 2-3 тижнів на вечерю з'їдати один банан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Переваги бананової дієти:

1. Банани дають енергію відразу після вживання. Тому їх часто їдять спортсмени.

2. Магній знижує збудливість невірної системи, тому діє як заспокійливе, поліпшує процеси згортання крові і виступає одним з будівельних матеріалів кісткової тканини.

3. Один банан містить добову норму магнію і калію для людини.

4. Поєднання високого вмісту калію і невеликого відсотка солі в бананах позитивно впливають на роботу нашої серцево-судинної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як полюбити броколі: 5 рецептів для скептиків

5. Щоденне вживання бананів з молоком покращує пам'ять.

6. Банани - дієві ліки проти анемії. Їсти щодня банани, значить підвищити рівень гемоглобіну в крові, тому що в них є залізо.

7. Нормалізують гормональний баланс.

8. Висока поживність бананів знижує рівень кислотності шлунку.

9. Вітаміни групи В, які є у бананах, підтримують в нормі рівень глюкози в крові.

У чому мінуси бананової дієти?

Після бананової дієти потрібен тривалий час на відновлення. Переживаючи стрес, організм економить енергію, сповільнюючи всі процеси, а після дієти прагне створити запас у вигляді вторинних жирових відкладень. Таким чином можна набрати вагу.

Одноманітна їжа часто призводить до атонії кишківника та запорів, а поєднання молока та бананів у змішаній дієті, навпаки, до розладу шлунка. При недостатній активності перетравлення великої кількості вуглеводів може виникнути диспепсія і діарея.

Зниження ваги при короткостроковій банановій дієті відбувається в основному через втрату рідини. Цьому сприяє відсутність солі в меню та сечогінні властивості бананів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Перед початком дієти обов'язково проконсультуйтеся з дієтологом.

Новини по темі