Як позбутися неприємного запаху плісняви та грибку у холодильника (поради хіміка)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Прибирання холодильнику: як позбутися неприємного запаху плісняви та грибку
Unsplash/nrd

Як позбутися неприємних запахів холодильника, після того, як викинули з нього зіпсовані продукти

Поділитися:

Українці поступово почали повертатися додому та показувати, що сталося із холодильниками у занедбаних квартирах за час війни. З'являється цвіль і грибок, які також дають певний неприємний запах, яким просочується весь холодильник. Хімік Гліб Репіч розповів "Сніданку з 1+1" гарний спосіб позбутися неприємного аромату холодильника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити воду в домашніх умовах, щоб вижити під час війни (поради біохіміка Гліба Репіча)

Холодильники швидко вбирають неприємні запахи цвілі та плісняви. Хімік розповів, що першим етапом вашого прибирання холодильнику має бути використання мийного засобу та щітки. Важливо дуже ретельно прочистити кожен куточок холодильнику, можна пройтись навіть декілька разів. 

Якщо це не допомогло, треба використати хлорку:

Хлорка — це реагент, що дегазує, і який дуже гарно окислює органічні речовини, які спричиняють цей запах. Обробляєте холодильник хлоркою, залишаєте висохнути, аби він провітрився. Запах хлорки вивітриться, а з ним все те, що тхне. 

Але будьте уважні: важливо, аби ви чистили холодильник у провітрюваному приміщенні. Також не забувайте одягнути рукавиці та захистити очі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити свічку своїми руками в домашніх умовах (майстер-клас від Гліба Репіча)

Також українські домогосподарки дуже люблять використовувати соду та лимон замість хімікатів. Однак Гліб Репіч запевняє, що це не допоможе позбавитися неприємного запаху!

Дивіться сюжет:

Новини по темі