За та проти вживання солі: Поради дієтолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дізнайтеся, чи справді сіль шкідлива?

Поділитися:

Бути чи не бути солі на столі? Кожна господиня задумувалася над цим запитанням, адже прагне готувати для своїх рідних лише корисні страви. Дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні та шкідливі властивості солі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів супу з гарбуза на будь-який смак

Переваги вживання солі

1. Сіль містить корисні для організму людини речовини. Сіль складається із двох хімічних елементів - натрію та хлору, які вкрай необхідні для організму людини. 

2. Сіль регулює кількість рідини в організмі людини. Натрій регулює кількість рідини в організмі людини, а хлор стимулює утворення соляної кислоти у шлунку, яка вкрай необхідна для нормального перетравлювання їжі. 

3. Дефіцит солі може зашкодити вашому організму. Недостатня кількість солі в організмі людини супроводжується втратою смакових відчуттів, зниженням апетиту та появою слабкості. 

4. Сіль можна використовувати як лікарський засіб. Сіль використовують від укусів комах, для зміцнення нігтів, при застуді в якості полоскань та інгаляцій. 

Вживайте у їжу морську сіль. Вона містить ще більше корисних мікроелементів та надає стравам тонкого смаку, - радить дієтолог.  

Недоліки вживання солі:

1. Надмірне вживання солі може бути шкідливим для людини. В природньому середовищі хімічні елементи натрій та хлор містяться у різних продуктах харчування: яйця, злакові, м’ясо, овочі. Тому вживання солі людиною повинно бути не більше однієї десертної ложки на день. 

2. Надлишок солі стимулює затримку води в організмі, що погіршує роботу нирок, а також сприяє ожирінню. 

3. Надмірне вживання солі підвищує артеріальний тиск, а це призводить до розвитку гіпертонічної хвороби. 

Дітям до року вживати сіль у їжу не рекомендується. 

Не захоплюйтесь сіллю і використовуйте її для лише покращення смаку. Залишайтеся здоровими та харчуйтесь правильно!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних рецептів з буряка, про які ви не знали

Новини по темі