750 іграшок та гігантський Лускунчик: Якою буде головна ялинка країни 2020

Головна ялинка України 2020: Якою буде ялинка на Софійській площі | 1+1
Фото: Getty Images

У Києві пануватиме казка!

Поділитися:

Українська столиця поступово поринає в атмосферу зимових свят. Так, на Софійській площі вже розпочалася підготовка до встановлення головної ялинки країни, а її відкриття має подарувати всім охочим море яскравих вражень та приємних спогадів. Свято влаштовує міжнародний соціально-етнокультурний проект Folk Ukraine.

Так, редакція 1plus1.ua зібрала для тебе все найцікавіше про «новорічну красуню» та феєричне дійство, що відбуватиметься довкола неї.

Казкова тема святкування

Минулого року . Цьогорічна ж тема запрошує українців завітати до казки. Так, на гостей святкування чекає незвичайне поєднання – всесвітньовідома розповідь про Лускунчика «познайомиться» із героями легендарного українського мультфільму «Козаки». Ба більше, з нагоди новорічних свят вийде нова серія анімаційного фільму. За її сюжетом, відважні Грай, Око і Тур навчать Лускунчика танцювати бойовий гопак.

Оздоблення ялинки

Новорічне дерево сягне 30 метрів заввишки. Його складуть із майже 400 сосен та ялиць.

Ялинку прикрасять понад 750 іграшками, а гірлянд для неї знадобиться аж 4 кілометри. Навколо дерева спорудять восьмикінцеву зірку з арками, в яких «ховатимуться» фрагменти казки про Лускунчика.

Ба більше, окрасу Софійської площі «охоронятимуть» двометрові фігури Лускунчика, його подруги Марі та трьох українських козаків.

Святкові королівства

На гостей свята чекатимуть 4 яскраві локації:

#1 «Королівство подарунків» із неймовірними сувенірами з різних куточків України;

#2 «Королівство смаку» із різдвяними стравами та запашними напоями;

#3 «Королівство розваг» з атракціонами, аніматорами й подарунками;

#4 «Королівство лайків» із неймовірними фотозонами на Софійській площі та Володимирському проїзді.

До слова, між святковими локаціями курсуватиме казковий експрес. Організатори заходу запевняють, що лише на ньому можна буде дістатися з одного магічного королівства до іншого.

Календар подій

14 грудня відбудеться урочисте відкриття різдвяного ярмарку.

19 грудня ошатна «новорічна красуня» запалить свої святкові вогні.

25 грудня відбудеться святкування Різдва за старим стилем.

31 грудня Софійська площа стрічатиме Новий рік.

7 січня відбудеться святкова хода звіздарів та різдвяний концерт.

Свято на Контрактовій площі

У серці столичного Подолу засяє ще одна ялинка. Її прикрасять на Контрактовій площі, на місці колеса огляду. Біля підніжжя дерева відкриється святковий ярмарок із частуваннями та сувенірами, а неподалік від нього працюватиме новорічна стріт-арт ковзанка.

Фото: Folk Ukraine

До того ж на Контрактовій площі розташується резиденція Святого Миколая, який обіцяв виконати всі найзаповітніші бажання тих, хто завітає до нього в гості.

Пишне святкування, що ось-ось розпочнеться у Києві, підхопить тебе у вир казкових подій та не дасть занудьгувати на зимові свята. Новорічне диво вже на порозі.

Інші цікаві матеріали, що занурять тебе в атмосферу зимових свят, читай тут:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі