Мобілізація в Україні: чого чекати з 1 листопада

Мобілізація в Україні 2023: що зміниться з 1 листопада
Freepik

Якою буде мобілізація в Україні з 1 листопада 2023 року?

Поділитися:

Загальну мобілізацію та воєнний стан в Україні продовжено до 15 листопада 2023 року, триває вона від 24 лютого 2022. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років вважаються військовозобов’язаними. Яких змін очікувати з 1 листопада?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як буде працювати новий сервіс "єБронювання" для відтермінування призову до служби: пояснення Мінекономіки

Крім військовозобов'язаних чоловіків, на військовий облік повинні стати жінки, які працюють за медичною спеціальністю. Особи, які міняють місце проживання та переїжджають до інших міст, регіонів або закордонних країн, повинні звернутися до військового центру або консульської установи нового місця проживання протягом семи днів з метою особистої реєстрації щодо військової служби.

Наразі повістки можуть бути вручені військовозобов'язані віком від 18 до 60 років. Є три види повісток:

  • повістка для уточнення даних
  • на проходження військово-лікарської комісії;
  • мобілізаційне розпорядження. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні: Міноборони розширило перелік придатних до служби у воєнний час

Кого можуть мобілізувати з 1 листопада

З 1 листопада 2023 року можуть мобілізувати військовозобов'язаних згідно зі списком:.

► Військовозобов'язані віком від 18 до 60 років, які вважаються придатними або обмежено придатними та мають військовий досвід.
► Військовозобов'язані віком від 18 до 60 років, які перебувають у запасі та не мають власного досвіду служби.
► Чоловіки віком від 18 до 27 років, які проходять службу у запасі та вважаються придатними або обмежено придатними.
► Військовозобов'язані жінки, які зареєстровані в системі військового обліку.
► Особи, які були виключені зі списку військовозобов'язаних і вилучені з військового обліку, якщо ВЛК вважає їх придатними і вони не скоювали тяжких або особливо тяжких злочинів.
► Особи віком від 18 до 60 років з інвалідністю, які ВЛК визнає придатними або обмежено придатними до служби, за їх власним бажанням.

Нагадуємо, сучасний етап загальної мобілізації діє до 15 листопада. У разі подовження дії призову можливі зміни до вимог та порядку зобов'язання до служби.

Які особливості призову до служби під час воєнного стану, дивіться:

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі