4 способи, як відбілити зуби в домашніх умовах

Сніданок з 1+1
06:30

Експерт розповів, як правильно відбілювати зуби без шкоди для емалі.

Поділитися:

Як приготувати лікувальну ванну для ніг в домашніх умовахГоллівуд задав моду на білосніжну посмішку, яка вважається ознакою здорових зубів. Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Гліб Репіч розвіяв міфи щодо доцільності відбілювання зубів та розповів, чи можна відбілити зуби у домашніх умовах. 

ПРИЧИНИ ЗМІНИ КОЛЬОРУ ЗУБІВ

1. Вживання продуктів, що відбиваються на емалі.

2. Вживання медикаментів.

3. Різні захворювання організму.

МЕТОДИ ВІДБІЛЮВАННЯ ЗУБІВ

Існує три методи відбілювання зубів:

– професійне (стоматологічному кабінеті),

– те, що здійснюється за допомогою спеціальних гелів, смужок або кап,

– домашнє за допомогою паст і жувальних гумок.

Варто пам'ятати, що відбілити зуби можуть лише засоби, що містять перекис водню (Н2О2), тоді як інші лише знімають зубний наліт. За допомогою звичайних відбілюючих паст не вийде відбілити зуби до кольору, світлішого від природнього. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати та де зберігати зубні щітки.

ВІДБІЛЮВАННЯ ЗУБНОЮ ПАСТОЮ

Ефект від відбілювальної зубної пасти буде лише після професійної чистки зубів у стоматолога. Більше того, така паста повинна бути підібрана спеціально під особливості зубів, щоб не нашкодити емалі. Термін використання засобу обмежений, інакше існує ймовірність підвищення чутливості зубів.

Відбілювальну зубну пасту можна використовувати лише після огляду стоматолога, – попереджає лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 секретів краси від східних жінок.

Поради дієтолога: Які продукти збережуть здоров'я серцяВІДБІЛЮВАННЯ ЗУБІВ У ДОМАШНІХ УМОВАХ

1. Часто говорять про відбілювання зубів народними засобами: активованим вугіллям, содою, крейдою. Але вони лише знімають наліт. Часте використання таких методів чистки прозводить до пошкодження емалі.

2. Лимонна кислота ніяким чином не впливає колір зубів, але тривале перебування кислоти у ротовій порожнині роз'їдає емаль.

3. Розчин перекису водню, який продається в аптеках містить лише 3% активної речовини, яка не зможе відбілити зуби. Лікарі відбілюють зуби розчином з концентрацією перекису водню 20% відсотків.

Використання висококонцентрованого розчину у домашніх умовах небезпечне, адже він обпече всю ротову порожнину, – наголошує біохімік.

4. Вдома без небезпеки для здоров'я можна використовувати спеціальні гелі та капи, але тільки після консультації з лікарем.

Я не раджу взагалі перейматися кольором ваших зубів. У всіх людей він від природи різний. Здорові зуби можуть мати і жовтуватий, і сіровуватий відтінки, – переконує експерт.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як ефективно боротися проти випадіння волосся.

Новини по темі