Безкоштовна діагностика серця для дітей: благодійна ініціатива від NOVUS, Інституту ім. М.Амосова та фонду «Твоя опора»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як пройти безкоштовну діагностику серця: ініціатива для дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених родин та переселенців

До Всесвітнього дня серця мережа NOVUS разом з Інститутом серцево-судинної хірургії імені Амосова та фондом «Твоя опора» влаштували безкоштовне обстеження для дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених родин та переселенців.

Поділитися:

Сьогодні, 29 вересня відзначають Всесвітній день серця. Цей день покликаний підвищити інформованість населення про серцево-судинні захворювання, фактори ризику та методи профілактики. Щороку кількість смертей від хвороб серця лише росте й одні з найважчих викликів — вроджені вади серця, які важливо виявляти перинатально та в перші години життя дитини.

День сердца

NOVUS вже багато років впроваджує програми для допомоги дітям, адже це важливий внесок у майбутнє України. Минулого року мережа магазинів NOVUS стала офіційним партнером проєкту «Велике маленьке серце». Разом з клієнтами тоді вдалося зібрати понад 1 мільйон 300 тисяч гривень, на які закупили 5 сучасних моніторів пацієнта, що контролюють необхідні показники життєдіяльності, а також 2 шприцевих насоси для реанімаційного відділення. Це дуже важливе обладнання для лікування хворих діток. Зараз проєкт продовжує свою роботу.

До Всесвітнього дня серця мережа NOVUS разом з Інститутом серцево-судинної хірургії імені Амосова та благодійним фондом «Твоя опора» влаштували безкоштовне обстеження для дітей пільгових категорій. Про благодійну ініціативу та історії діток розповіли у "Сніданку з 1+1".

В Україні щороку народжується до 3500 дітей із вродженими вадами серця. Один з таких — маленький Микита. Його мама Людмила розповіла, що про першу хворобу сина, синдром Дауна, лікарі повідомили на 7-му місяці вагітності. А вже після пологів жінка дізналася, що у дитини є проблеми з серцем. У свої півроку Микита переніс першу серйозну операцію на серці, а в 7 місяців — другу. Зараз мама постійно водить сина на планові огляди, а часом вони відвідують благодійні заходи, як цього разу.

День серця

Багато дітей прийшло на благодійне обстеження, влаштоване мережею супермаркетів NOVUS та фонд "Твоя опора" в Інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова, де щороку оперують близько 9 тисяч сердець. 

День серця

Під час очікування у черзі, діти малювали для захисників України.

День серця

День серця

Після перевірки у деяких малюків виявили вроджені вади, про які їх батьки не знали. Серед десятків обстежених дітей виявлено 4 з патологіями серця, оперативного втручання потребує одна дитина.

"Сьогодні до нас завдяки компанії NOVUS прийшли діти, які не мають змоги обстежитись самостійно. Цих дітей треба обстежувати хоча б раз в півроку —  раз на рік. Зранку ми обстежили 15 дітей і в 4 із них виявили вроджені вади серця, тобто,  майже 30%. Якщо цим дітям не надавати кардіохірургічну допомогу, то 40-50% цих дітей має шанс померти на першому році життя", — розповідає Василь Лазоришинець, директор Національного Інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова.

День серця

Проте не всі верстви населення мають фінансову можливість  приходити на огляди. Саме для цього існують благодійні ініціативи. 

"У рамках нашої благодійної програми з допомоги дітям ми фокусуємося на ключовому — це насамперед фізичне здоров’я та якісне харчування дітей. І допомагаємо саме в цих напрямках. Всесвітній день серця — це ще один привід нагадати людям, наскільки важливо піклуватися про здоров’я серця дитини й сьогодні ми приділяємо увагу тим, хто, на жаль, не в змозі забезпечити самостійне обстеження. Це малозабезпечені сім’ї, діти-сироти та тимчасово переміщені особи. Благодійний проєкт під назвою "Велике маленьке серце" вже зібрав понад мільйон триста тисяч гривень на спеціальне обладнання для діток з вродженими вадами серця. Зараз наша мережа супермаркетів продовжує цей проєкт. І кожен може стати частиною цієї важливої справи", —  розповідає піар-менеджер мережі супермаркетів NOVUS Кристина Івченко.

Продукція вже доступна до продажу у мережі NOVUS: це наліпки та магнітики із зображенням серця. 

День серця

"Коли клієнти будуть їх бачити, розумітимуть, що це ключ до порятунку життя дитини і її повноцінного майбутнього", —  додає Кристина  Івченко.

День серця

Щоб допомогти, необхідно просто придбати ці сердечка за символічну ціну, а вже далі мережа супермаркетів NOVUS та благодійний фонд “Твоя Опора” передають зібрані гроші в Інститут ім. М.Амосова. 

"Діти, які надходять в Інститут ім. М.Амосова обстежуються на наявність вад і якщо в дитини діагностують вроджену хворобу серця, її потрібне оперативне втручання. Відповідно, для цього потрібні не тільки медикаменти, які ми теж закупляємо завдяки партнерам, а й медичне обладнання. Тобто, проводяться подібні благодійні акції та закуповується все необхідне", — розповідає керівник по роботі з проектами БФ “Твоя Опора” Юлія Герасименко. 

Новини по темі