«Найважче – це бачити молодих людей, які залишаються без кінцівок», – у «Щоденниках війни» історія травматолога, який рятував життя на лінії вогню

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Щоденники війни: лікар-травматолог Владислав Лисенко розповів про свою роботу під час війни

Травматолог Владислав Лисенко розповів про роботу лікаря на лінії вогню.

Поділитися:

Що відчуває молодий лікар, який лише рік тому закінчив інтернатуру і якому доводиться буквально рятувати життя людей на лінії вогню? Історія травматолога Владислава Лисенка у "Щоденниках війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із зіркових фотографів у воєнні: у «Сніданку з 1+1» Костянтин і Влада Ліберови розповіли про знакові знімки війни в України та про ситуацію у Миколаєві

Владислав Лисенко родом із Запоріжжя, в цьому ж місті він здобував і вищу медичну освіту. Рік тому, після закінчення інтернатури, молодий лікар поїхав на роботу до містечка Оріхів Запорізької області. Там його і застала повномасштабна війна росії проти України.

З перших днів російського вторгнення місто Оріхів опинилося на лінії вогню, а 4 березня було окуповане місто Пологи усього в 40 км від Оріхова. Така відстань дозволяла російським окупантам систематично обстрілювати місто. Лікарі та весь медперсонал, зокрема і Владислав Лисенко, жили в лікарні під обстрілами і надвали допомогу пораненим. Про ці важкі дні лікар згадує:

"Найважче – це бачити молодих людей, які залишаються без кінцівок. І тих, які помирають буквально у нас на руках, які ще могли би прожити життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він — на Азовсталі до кінця, вона — в одній камері з "Тайрою": історія подружжя військовослужбовців, що вийшли з російського полону

Проте, незважаючи на небезпеку, Владислав не поїхав з міста. Про це своє рішення він розказує:

"Було розуміння того, що якщо не ми будемо робити свою роботу, то хто крім нас? Тільки ми зараз відповідальні за майбутнє нашої крани та нашої нації".

В Оріхівській лікарні Владислав Лисенко провів 3 місяці, аж поки 27 травня всю лікарню не евакуювали до Запоріжжя. Там лікар знаходиться і зараз, де продовжує лікувати та рятувати людей. Про свої мрії після нашої перемоги травматолог говорить:

"Дуже хотілось би зібрати друзів та поїхати на відпочинок до нашої Ялти. Хотілось би розвиватися в своїй сфері ортопедії та опановувати новітні методики хірургічного лікування. І усіляко допомогти нашій країні у повоєнний час".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивів з окупації понад 15 тисяч людей: вражаюча історія вчителя історії з Демидова у «Щоденниках війни»

Історію травматолога Владислава Лисенка, який рятував життя пацієнтів буквально на лінії вогню, дивітьяс у рубриці "Щоденники війни" у "Сніданку з 1+1":

Новини по темі